2020-04-03 21:44

DECIZIE. Au fost retrași cei 14 MILITARI români aflaţi în misiune în IRAK

 |  15:33
DECIZIE. Au fost retrași cei 14 MILITARI români aflaţi în misiune în IRAK

În urma deciziei luate la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori de a suspenda temporar misiunea de instruire a trupelor irakiene, cei 14 militari români aflaţi în misiune în Irak au fost retraşi, informează MApN.

”Ca urmare a deciziei luate la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori de luni, 6 ianuarie, de a suspenda temporar misiunea de instruire a trupelor irakiene, pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, Ministerul Apărării Naţionale a întreprins măsurile necesare pentru întreruperea misiunilor de instruire şi consiliere efectuate de militarii români dislocaţi în Irak. Astfel, pentru asigurarea siguranţei personalului, cei 14 militari români care erau în misiune în Irak vor fi relocaţi temporar într-o altă bază a coaliţiei”, anunţă MApN.

Misiunile militarilor români se axau pe activităţi de pregătire şi formare a instructorilor irakieni din sistemul militar, consilierea oficialilor din Ministerul irakian al Apărării şi din alte instituţii responsabile pentru reformarea sectorului de securitate şi creşterea capacităţii operaţionale a Forţelor Armate ale Republicii Irak.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-07

In legatura cu acest articol...

Iohannis a relocat deja o parte din militarii români prezenți în Irak
Parerea ta...

CAPUSE
07 Ian 2020

Deci oameni nostri erau antrenori la scolii din Irak . Nu erau combatanti . Ai nostri ii fac in acte veterani de razboi cu 6 luni de detasare la scolii . Deci nu a luptat in al doilea razboi 5 , 6 ani de armata , la care se dadea 125 lei , pentru toata perioada . Poate scapa tara de pensionari speciali ai sistemului .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine