2020-05-25 09:05

Decizie bombă a instanței: Fostul şef al ANAF şi Horia Simu scapă de condamnare

 |  13:07
 Decizie bombă a instanței: Fostul şef al ANAF şi Horia Simu scapă de condamnare

Decizie bombă a instanței - Înaltă Curte a desființat sentințele definitive de condamnare în cazurile fostului șef al Fiscului, Șerban Pop, și milionarului Horia Simu, cunoscut că "Regele Cuprului". Decizia a fost luată de Instanța Supremă în baza deciziei CCR privind completurile de cinci judecători. Cei doi au fost condamnați pentru fapte de corupție, iar acum apelul va fi rejudecat.

Sentință a fost data de un complet de 5 judecători, în bază deciziei CCR privind nelegalitatea constituirii completurilor de la ÎCCJ.

"Dispune rejudecarea apelurilor declarate împotrivă sentinței penale nr. 42 din 26 ianuarie, pronunțată de ÎCCJ- Secția Penală în dosarul nr. 3503/1/2015 de inculpații Pop Șerban și Simu Horia și de Ministerul Public- PICCJ- DNA numai în ce îi privește pe cei doi inculpați", se mai arată în minută completului de 5 judecători.

Completul de 5 judecători a fixat data de 20 mai, că prim termen pentru rejudecarea apelului. În acest caz a fost trimisă în judecată și fostă șefa DIICOT, Alină Bica, dar care a fost achitată definitiv. Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție nu a promovat în cazul ei o contestație în anulare, conform Ziare.com.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine