2020-07-06 21:32

DECIZIE CCR: Ce se întâmplă cu ALEGEREA primarilor în două tururi

 |  17:36
DECIZIE CCR: Ce se întâmplă cu ALEGEREA primarilor în două tururi

Curtea Constituţională a respins iniţiativa civică pentru alegerea primarilor în două tururi. Pentru acest demers au fost strânse 140.000 de semnături, dintre care 120.000 validate de primării şi depuse la Curte împreună cu inițiativa.

Inițiativa cetățeanscă a fost respinsă de judecătorii CCR pe motiv că nu au strâns suficiente semnături pentru inițiative cetățenești de modificare a legislației. Mai exact, judecătorii constituționali spun că nu au fost strânse cel puțin 100.000 de semnături din cel puțin un sfert din județele țării. Din acestea trebuiau strânse cel puțin 5.000 de semnături, condiție care din nou nu a fost îndeplinită.

Comunicatul CCR:

„Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art. 146 lit.j) din Constituţie, art.48 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale şi al prevederilor Legii nr.189/1999 privind exercitarea iniţiativei legislative de către cetăţeni, a luat în dezbatere iniţiativa legislativă a cetăţenilor intitulată “Lege privind modificarea unor acte normative în materie electorală”.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a constatat că iniţiativa legislativă a cetăţenilor intitulată “Lege privind modificarea unor acte normative în materie electorală” nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de art.74 alin.(1) din Constituţie, respectiv numărul de susținători (de cel puțin 100.000) și dispersia teritorială (să provină din cel puțin un sfert de din județele țării, iar în fiecare din aceste județe, respectiv în municipiul București, să fie înregistrate cel puțin 5.000 de semnături).

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Senatului.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-21Parerea ta...

INCREDIBIL
21 Mai 2019

Acesti impostori de la CCR anexa psd AU CONTRIBUIT DIN PLIN LA INSTAURAREA DICTATURII SI A PARTIDULUI-STAT IN ROMANIA. VENITI LA VOT OAMENI BUNI SA SCAPAM DE ACESTE MIZERII CCR , CNA, AV. POPORULUI ETC ADICA CIUMA ROSIE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz