2020-04-10 06:51

DECIZIE CCR: Se dă undă verde pensiilor speciale pentru aleșii locali

 |  21:41
DECIZIE CCR: Se dă undă verde pensiilor speciale pentru aleșii locali

Judecătorii Curții Constituționale au respins miercuri sesizarea Avocatului Poporului cu privire la Codul Administrativ, adoptat prin Ordonanță de Urgență de Guvernul Dăncilă. Legea prevede și acordarea pensiilor speciale pentru aleșii locali.

Conform Codului Administrativ vor primi pensii speciale primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consilii județene, pensii calculate în baza unui procent din salariu și a numărului de mandate.

Impactul bugetar anual al pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi de CJ şi vicepreşedinţi de CJ este cuprins între 150 şi 170 de milioane de lei, potrivit digi24. Pensiile vor fi plătite de Primării şi de Consiliile Judeţene.

Totuși, prevederile prin care sunt acordate pensiile speciale au fost amânate până în 2021 de Guvernul Orban prin Ordonanță de Urgență.

OUG a fost însă deja respinsă în Senat, iar dacă și Camera Deputaților va respinge Ordonanța, primarii vor primi pensii speciale din acest an.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-12Parerea ta...

EXODUL
13 Feb 2020

Se dă undă verde pensiilor speciale pentru aleșii locali ! Săraci de ei ! Chiar au nevoie de acești bani ca sa poată respira și supraviețui. ( Bine face tineretul ca pleacă peste hotar pentru o viata mai buna.)
MINORITAR LA MINE ACASă
13 Feb 2020

Românii, a doua cea mai mare naționalitate străină din Austria, Spania, Italia, Germania I-am depășit pe sârbi, bulgari, marocani, chiar și pe turci. ( Ce fac pensiile speciale ?)
LUCIAN
13 Feb 2020

În ce tara din lume mai există asa ceva? Dupa ce unii n-au facut nimic pentru comunitatea lor asa sunt răsplătiți
PATRICIA
14 Feb 2020

Dupa ce ca in timpul in care detin aceste functii fura de rup pamantul, raman si cu pensii speciale. Dupa merit..... ca. La noi la nimeni!!!!
TOADER GORDON
14 Feb 2020

Huooò CCR
GABRIELA
15 Feb 2020

Au ajuns în funcții toți parvenitii care au drept scop doar sa castige fără prea mult efort! Uita ca au fost aleși de noi sa ne fie mai bine! Nepăsare, indolența totală în politica actuală!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine