2020-04-10 03:56

Decizie de ultimă oră în Parlament: alocație pentru copii de 300 de lei, 600 de lei pentru copiii cu handicap. Legea a fost ADOPTATĂ

 |  09:08
Decizie de ultimă oră în Parlament: alocație pentru copii de 300 de lei, 600 de lei pentru copiii cu handicap. Legea a fost ADOPTATĂ

Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților a aprobat dublarea alocațiilor pentru copii, la 300 de lei, și 600 de lei pentru copiii cu handicap. Legea a fost adoptata de Parlament, urmaza ca ea sa ajunga pe masa presedintelui Klaus Iohannis, ca sa fie promulgata.

ACTUALIZARE ora 13:28 Camera Deputaților a aprobat miercuri, în calitate de for decizional, cu 179 voturi ”pentru” și 29 abțineri, propunerea PSD de dublare a alocațiilor pentru copii, măsură al cărei impact bugetar este de aproximativ șase miliarde de lei.

Inițiativa aparține parlamentarilor PSD, care dețin majoritatea în această comisie. Liberalii și cei de al USR s-au abținut de la vot.

Impactul bugetar e calculat la 20 de milioane de lei pe an.

Propunerea merge la plenul Camerei Deputaților, care este for deciziona. Deputatii vor discuta astazi si vor supune la vot propunerea de marire a alocatiilor.

De anul acesta, copiii de până la doi ani primesc o alocație de 300 de lei pe lună, iar cei de până la 18 ani primesc 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau în 2018.

Cand a marit PSD alocatia copiilor, la inceputul anului 2019,  PNL a multumim. Acum, ca sunt la guvernare spun ca nu se poate mari alocatia, pentru ca nu sunt bani. 

Ce spunea Robert Sigartau, cand PSD era la Guvernare si PNL era in opozitie: 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine