2020-02-26 22:10

DECIZIE de ultimă oră privind BUGETUL. Ce SOLUȚIE au găsit Dragnea și Tăriceanu

 |  18:05
DECIZIE de ultimă oră privind BUGETUL. Ce SOLUȚIE au găsit Dragnea și Tăriceanu

După cele mai recente negocieri între liderii Coaliției asupra Bugetului pentru 2019, s-a convenit următorul scenariu: statul ar urma să suporte 100% cheltuielile sociale, care iniţial erau trecute în seama administraţiilor locale, lucru care a stârnit nemulțumirea primarilor.

Este unul dintre scenariile luate în calcul. Discuția decisivă între primari și președintele PSD, Liviu Dragnea, ar putea avea loc mâine, anunță Digi24.

Până anul trecut, statul asigura 90% din cheltuielile sociale și doar 10% reveneau primăriile. La negocierile de săptămâna trecută cu premierul și ministrul finanțelor, primarilor li s-a oferit o cotă de 60% din impozitul pe venit, cu cu condiția să suporte toate cheltuielile sociale. Edilii au refuzat însă această ofertă. 

Azi s-a decis că, pe lângă cota de 60%, din banii de la Consiliile Județene care merg la Ministerul de Finanțe, 5% ar urma să fie împărțiți în mod egal către toate județele, fără să se țină cont de criteriile care astăzi sunt în vigoare – nu se va ține cont nici măcar de numărul de locuitori dintr-un județ.

Acest lucru înseamnă că județele bogate ar urma să piardă mai mulți bani.

Din coaliția PSD-ALDE se transmit mesaje că UDMR ar fi de acord cu această variantă.

Social-democrații au nevoie ca UDMR să susțină proiectul de buget. Deși PSD-ALDE au majoritate în plenul reunit, o condiție foarte importantă este ca toți parlamentarii să fie la muncă.

Ministerul de Finanțe vrea ca pentru bugetul de anul acesta să se țină cont doar de execuția bugetară de anul trecut, fără ca primarii și președinții de Consilii Județene să mai pună la socoteală și alte cheltuieli care au fost asigurate de stat, cum ar fi, de exemplu, ajutoarele pentru sinistrați.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-05Parerea ta...

FIULER DE TELEORMAN
06 Feb 2019

cina cea de taina cu ; tiganul aurar vilcov , terente , tiganul cocalar si ceilanti banditi , vind tara pe 50 - 100 ani.
FIULER DE TELEORMAN
06 Feb 2019

cina cea de taina cu ; tiganul aurar vilcov , terente , tiganul cocalar , tiganul de bulentin , si ceilanti banditi , vind tara pe 50 - 100 ani.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine