2019-10-23 06:23

Decizie DEFINITIVĂ: Dan Voiculescu rămâne după gratii

 |  15:37
Decizie DEFINITIVĂ: Dan Voiculescu rămâne după gratii

Tribunalul București a respins definitiv marți cererea de eliberare condiționată depusă de omul de afaceri Dan Voiculescu, fost senator, care execută la Penitenciarul Jilava o pedeapsă de 10 ani închisoare primită în dosarul ICA, informează Agerpres.

Instanța a decis ca Voiculescu poate depune o nouă solicitare de eliberare condiționată în luna mai. Fostul politician și patron al trustului Intact execută din 8 august 2014 o pedeapsă de zece ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.

În primă instanţă, Judecătoria Sectorului 5 a respins, în 13 decembrie 2016, solicitarea lui Dan Voiculescu şi a decis ca el să mai poată depune o nouă cerere în septembrie 2017. Judecătorul a arătat în motivarea deciziei că Dan Voiculescu a profitat de carenţele legislative pentru a obţine cât mai uşor zile libere şi a dat ca exemplu că a câştigat 60 de zile pentru două studii la care a lucrat patru ore, notează News.ro.

Voiculescu trebuie să execute cel puţin o treime din pedeapsa de zece ani de închisoare, primită în dosarul privatizării ICA, pentru a putea fi propus pentru liberare condiţionată. Până în prezent, el a stat în penitenciar doi ani şi cinci luni. La acestea se adaugă zilele care se scad din pedeapsă, pentru activităţile la care a participat în penitenciar.

După ce a fost încarcerat, Dan Voiculescu a scris, în mai puţin de un an şi jumătate, zece cărţi, șapte dintre acestea având recomandări de la profesorul Dumitru Miron, fost decan al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din ASE.

În dosarul „ICA” au mai fost condamnaţi fostul director al institutului, Gheorghe Mencinicopschi, la opt ani de închisoare, fostul director al ADS Corneliu Popa, tot la opt ani de închisoare şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare.

Gheorghe Mencinicopschi a fost eliberat condiţionat în 26 septembrie, după ce a executat doi ani din pedeapsă. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-10Parerea ta...

BOGU
10 Ian 2017

Mai snonimule,dacă ai av ea un sfert din mintea a
BOGU
10 Ian 2017

Mai snonimule,dacă ai av ea un sfert din mintea a
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray