2019-10-23 19:26

Decizie DEFINITIVĂ: Puiu Popoviciu, CONDAMNAT la ani grei de închisoare

 |  16:48
Decizie DEFINITIVĂ: Puiu Popoviciu, CONDAMNAT la ani grei de închisoare

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca omul de afaceri Puiu Popoviciu să fie condamnat la 7 ani de închisoare pentru luare de mită și complicitate la abuz în serviciu în dosarul ferma Băneasa. Decizia este definitivă.

În decembrie 2012, Puiu Popoviciu a fost trimis în judecată de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată și continuată, precum și pentru dare de mită.

Potrivit DNA, în perioada 2000 - 2004, rectorul Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Popoviciu, în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparținând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de omul de afaceri.

"Practic, în urma tuturor acestor activități, Universitatea de Științe Agricole nu a avut niciun beneficiu, dimpotrivă, a pierdut suprafața de teren aferentă fermei Băneasa pe care o avea în administrare și în exploatare, inițial. Ca urmare a eliberării titlului de proprietate pe suprafața de 224 ha a fost cauzat statului un prejudiciu de 335.387.260 lei. Prejudiciul cauzat USAMV București se ridică la suma de 619.472.218 lei și se compune din valoarea terenurilor aportate prin subevaluare la capitalul social al SC Băneasa Investments S.A. și din scoaterea din societate a sumelor de bani care fuseseră aportate la capitalul social, lipsind societatea de capital de lucru", mai spun procurorii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-02Parerea ta...

LASCU
02 Aug 2017

dAR pe psihopatul chior care a facut magarii si hotii cu puiu popoviciu cand il luati la puricat Daca nu faceti nimic cu dihania asta interlopa o sa dati socoteala
REGHE
02 Aug 2017

SI PREJUDICIU....UNDE ESTE ....CINE IL RECUPEREAZA ?? CE NASTE DIN ION TELEAGA.. AJUNGE SĂ FIE LEGAT...HAHAHA CORECT ERA CA SI PRIMARUL CE A APROBAT UTILITĂȚILE PE BANII CETĂȚENILOR SA FIE LANGA EL ....TRAIM CU SPERANTA CA VA AJUNGE SI EL ACOLO POATE ÎI ȚINE FRATI.SU LOCUL CALD
TEAPA LICURICI
03 Aug 2017

Freaca tiparu ba i sint la el
ANONIMUS
03 Aug 2017

Se va intampla ca in cazul lui Sebastian Ghita. Va sta departe si nu va face puscarie. Si nici prejudiciul nu va fi recuperat in Ro. Asa se face justitie la noi.
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
03 Aug 2017

popo-viciu inseaamna ca are un viciu la popou la fel ca NaSTASE...un BULANGIU-FETI TA adica
LEVST.
03 Aug 2017

Una este sa fii condamnat declarativ, alta este sa servesti acei ani, in inchisoare...Iar exemple avem destule, cel mai recent, cazul voiculescu, condamnat la 10 ani a facut aprox. 3 ani, si niciun semn ca va plati si civil(adica confiscarile necesare) , probabil ca nu va plati mai nimic,taxe, cheltuieli de judecata, amenzi, etc., pentru ca sistemul mafiot din justitie este cel mai nenorocit si cel mai camuflat posibil...Cat despre acest individ, este precum cu pielea ursului din padure, ei nici nu stiu pe unde se ascunde...Dar- sa fim seriosi- serviciile si politia stiau verdictul anticipat, sa nu le fi trecut si lor prin minte ca individul ar putea sa dispara, deci ar fi trebuit monitorizat? Desigur ca da, de acea este rezonabil sa credem ca acest individ(si nu e caz unic) a disparut cu avizul( si chiar cu ajutorul) serviciilor, politiei, justitiei, etc...Iar SI pentru aceasta magarie, eu il tin responsabil pe bivolul albinotic de Sibiu, daca el ar fi "pus piciorul in prag", de la inceputul carierei sale de pres-edinte, toate institutile enumerate ar fi jucat ca pe sarma...Insa el insusi este un bandit si cel mai mare antiroman, asa ca ese-din nou- rezonabil sa intelegem ca tipul va face tot ce este cu putinta sa distruga Romania si astfel va exenora fostul regim si-i va scapa de puscarie, pe f. multi fosti si actuali politicieni-mafioti, inclusiv pe el insusi...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray