2019-10-18 04:23

Decizie definitivă! Teroriştii care au vrut să detoneze o bombă artizanală la Târgu Secuiesc, pe 1 Decembrie 2015, condamnaţi la închisoare

 |  15:40
Decizie definitivă! Teroriştii care au vrut să detoneze o bombă artizanală la Târgu Secuiesc, pe 1 Decembrie 2015, condamnaţi la închisoare

Judecătorii instanţei supreme au decis că Beke Istvan Attila și Zoltan Szocs, cei doi atacatori acuzați că au încercat să detoneze un dispozitiv exploziv artizanal la Târgu Secuiesc, pe 1 decembrie 2015, în timpul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, au fost condamnați la câte 5 ani de închisoare. Decizia este definitivă.

Minuta instanţei:

Zoltan Szocs a fost găsit vinovat de instigare la atentat contra unei colectivități și condamnat la 5 ani de închisoare. El a fost achitat pentru tentativă la "nerespectarea regimului materiilor explozive". Judecătoriii-au interzis acestuia că pe o perioada de patru ani după exceutarea pedepsei să-i interzică, că pedeapsa complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupă o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a deține, purta și folosi orice categorie de arme și de a ocupă o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Beke Istvan Attila a fost găsit vinovat de tentativă la atentat contra unei colectivități și condamnat la 5 ani de închisoare. El a fost achitat pentru tentativă la "nerespectarea regimului materiilor explozive". Magistrații i-au interzis acestuia că pe o perioada de patru ani după exceutarea pedepsei să-i interzică, că pedeapsa complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupă o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a deține, purta și folosi orice categorie de arme și de a ocupă o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Pe 19 mai 2016, Beke Istvan și Zoltan Szocs au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT în dosarul în care sunt acuzați că intenționau să detoneze un dispozitiv exploziv artizanal în timpul manifestatiei de Ziua Națională a României, la Târgu Secuiesc.

Beke și Szocs sunt membri ai grupării Mișcarea de Tineret "64 de Comitate" (HVIM) Transilvania, parte a grupării maghiare omonime, de extremă-dreapta și care militează pentru unificarea comunităților maghiare din afară Ungariei.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT, începând din 2014, în România a fost semnalată preocuparea unor cetățeni străini și cu dublă cetățenie pentru alimentarea interesului membrilor extensiei în România a structurii naționalist-extremiste ungare "Mișcarea de Tineret 64 de Comitate" - HVIM de a iniția acțiuni violente cu scopul de a materializa obiectivele autonomiste și revizioniste promovate prin mesaj public de membrii respectivei organizații iredentiste, respectiv refacerea "Ungariei Mari". 

Astfel, în 10 octombrie 2015, într-o ședința la care au participat membrii organizațiilor locale ale extensiilor în România ale HVIM Ungaria, Zoltan Szocs, președintele HVIM Transilvania, i-ar fi trasat lui Beke Istvan, președinte al organizației Târgu Secuiesc a HVIM Transilvania, sarcina de a confecționa un dispozitiv exploziv improvizat pe care să-l detoneze în public, în județul Covasna, la dată de 1 decembrie 2015, "în timpul manifestațiilor prilejuite de sărbătorirea de către etnicii români a Zilei Naționale a României", au arătat anchetatorii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-07-04Parerea ta...

ANTITERO
04 Iul 2018

Udmr organizatie terorista dovedita.ei si minoritatile sustin talharii si un condamnat dragnea.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray