2019-10-14 06:45

Decizie definitivă. Torţionarul Alexandru Vişinescu, CONDAMNAT la 20 de ani de închisoare

 |  11:35
Decizie definitivă. Torţionarul Alexandru Vişinescu, CONDAMNAT la 20 de ani de închisoare

Torţionarul Alexandru Vișinescu a fost condamnat definitiv, miercuri, la 20 de ani de închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității, în legătură cu abuzurile exercitate asupra deținuților politici, potrivit unei decizii a ÎCCJ, transmite Agerpres.

Experţii Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului au precizat că există dovezi potrivit cărora 12 persoane au fost torturate până la moarte din ordinul lui Alexandru Vişinescu.

În pledoaria finală, avocata lui Alexandru Vişinescu a spus că acesta suferă de Alzheimer şi demenţă, în condiţiile în care are 90 de ani. Chestionat de judecători de ce au murit deţinuţii în închisoarea comunistă de la Râmnicu Sărat, torţionarul Alexandru Vişinescu a spus că “din cauza vârstei”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-10Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Dreptate pentru istorie La 26 de ani de la Revoluție, în sfârșit, primul torționar comandant de închisoare din vremea comunismului a fost condamnat. Alexandru Vișinescu a primit o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanității. O primă reparație, un prim gest întru amintirea victimelor comuniștilor, atâtor oameni cinstiți și buni a căror singură vină era că nu conveneau regimului instalat de ruși. E greu, pentru un om normal, să nu îl impresioneze imaginea bătrânelului firav, luat de acasă de polițiști la o asemenea vârstă. Dar câteva clipe dacă i-ar reveni în minte celui impresionat, atrocitățile inimaginabile pentru o minte sănătoasă, pe care le-a comis sau coordonat acest „bătrânel”, se duce cât-colo orice emoție
10 Feb 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray