2020-02-22 09:31

Decizie după CRIMA din Maramureş: PĂDURARII vor fi dotaţi cu ARME LETALE

 |  15:45
Decizie după CRIMA din Maramureş: PĂDURARII vor fi dotaţi cu ARME LETALE

Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un amendament la legea privind statutul personalului silvic. Astfel, pădurarii vor purta arme letale. Decizia vine după ce săptămâna trecută, un pădurar din Maramureș a fost ucis de hoţii de lemne, scrie HotNews.ro. În prezent pădurarii au doar armament neletal în dotare, conform unor modificări efectuate în trecut de către Guvern.

Comisia pentru agricultură a dat, marţi, raport favorabil, în unanimitate, unui proiect de lege privind modificarea statutului personalului silvic și au introdus prevederea prin care personalul silvic cu atribuţii de pază să fie dotat cu armament de serviciu, letal sau neletal.

Astfel "în exercitarea atribuţiilor de serviciu, personalul silvic cu atribuţii de paza fondului forestier naţional, a fondului cinegetic naţional, a fondului piscicol şi a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armament de serviciu letal sau neletal, după caz, şi poate face uz de armă, în condiţiile reglementărilor privind regimul armelor şi muniţiilor".

O altă modificare a legii prevede ca personalul silvic pensionat la vârsta standard beneficiază de o gratificaţie egală cu minimum 5 salarii brute pe ultima lună de activitate, suportată de angajator.

Proiectul de lege urmează să fie supus votului plenului Camerei Deputaţilor care este și forul decizional în acest caz.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-22

In legatura cu acest articol...

TRAGEDIE în Maramureș: Un tânăr pădurar a fost UCIS de hoții de lemne

PĂDURAR, bătut crunt din cauza denunțurilor despre FURTURI
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine