2020-06-03 13:42

Decizie finală în procesul lui Nicușor Constantinescu

 |  08:55
Decizie finală în procesul lui Nicușor Constantinescu

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, află miercuri decizia definitivă a instanței pentru abuz în serviciu, după ce a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian în judeţul Constanţa.

La prima decizie, el a fost condamnat la șase ani de închisoare. Instanţa i-a interzis lui Nicuşor Constantinescu exercitarea unor drepturi după executarea închisorii, el fiind obligat să plătească 3.000 euro daune morale către partea civilă Marian Turbatu, respectiv 4.000 euro şi 10.000 euro către două firme implicate în construcţia centralelor eoliene.

De asemenea, judecătorii au decis ca Nicuşor Constantinescu să rămână în arest preventiv. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Acuzaţiile procurorilor Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a împiedicat controale ale Curţii de Conturi şi a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis sau prelungit autorizaţii de construire a unor centrale eoliene în judeţ. Mai mult, în perioada 2011 - 2013, Nicuşor Constantinescu, a refuzat în mod repetat să pună la dispoziţia auditorilor Curţii de Conturi documentele şi informaţiile solicitate, împiedicând astfel efectuarea a trei controale incluse în programul de activitate al RAJA Constanţa, susţin procurorii. „Totodată, a fost creat un folos necuvenit Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, constând în faptul că activitatea sa a fost sustrasă verificării, în condiţiile în care fondurile de care a beneficiat RAJDP Constanţa din resursele publice în perioada supusă controlului au fost de peste 200 de milioane lei. Mai mult, există date că din aceste sume au fost efectuate plăţi nelegale", mai spun anchetatorii DNA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine