2020-07-14 14:02

Decizie în Dosarul Colectiv: Instanța respinge una dintre contestațiile victimelor

 |  20:00
Decizie în Dosarul Colectiv: Instanța respinge una dintre contestațiile victimelor

Contestaţiile supravieţuitorilor şi familiilor victimelor tragediei din clubul Colectiv, care au solicitat accelerarea procedurilor privind urmărire penală, au fost respinse joi de către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Mai exact, este vorba despre dosarul deschis de Parchetul General în 2016, după ce părinții tinerilor care au murit în clubul Colectiv au depus o plângere penală împotriva unor membri ai Guvernului de la momentul tragediei - octombrie 2015 -, fiind vizați, printre alții, Victor Ponta, Raed Arafat, Nicolae Bănicioiu şi Gabriel Oprea. Ei au reclamat modul în care au fost tratate victimele în spitalele din România și refuzul autorităților de a aproba transferul răniților în străinătate. Decizia instanței supreme este definitivă, scrie Hotnews.

Contestațiile supraviețuitorilor și ale familiilor victimelor din Colectiv au fost respinse de instanță ca nefondate. Mai mult, Mai mult, ei trebuie să achite câte 100 de lei cheltuieli judiciare către stat.

"Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de petenții Hogea George Narcis, Mitroi Elena Elisabeta, Golu Adrian, Iancu Eugen Cătălin, Geambașu Ruxandra, Vlăduț Ortensa Marinela, Ștefan Coriolan, Istrate Laurențiu, Voiculescu Mariana și Mavi Erhan privind durata procesului penal ce face obiectul dosarului nr.184/P/2019 aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Urmărire Penală și Criminalistică. Obligă petenții la plata sumei de câte 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă", este hotărârea luată joi de instanța supremă.

În noiembrie 2016, părinții tinerilor care au murit în clubul Colectiv au depus o plângere penală împotriva unor membri ai Guvernului de la momentul tragediei - octombrie 2015 -, fiind vizați, printre alții, Victor Ponta, Raed Arafat, Nicolae Bănicioiu şi Gabriel Oprea. Ei au reclamat modul în care au fost tratate victimele în spitalele din România și refuzul autorităților de a aproba transferul răniților în străinătate. "Noi vrem să continuăm. Copiii noştri au murit în spitale, au murit din cauza tratamentelor, din cauza refuzului de a fi trimişi în străinătate. Vedem acuma cum un fost ministru spune că el este dentist şi că el nu ştia ce să facă, l-au sfătuit medicii, deci medicii trebuie să spună dacă sunt ei de vină sau dacă este de vină conducerea. Trebuie să ne spună justiţia”, spunea la acea vreme Eugen Iancu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz