2019-10-14 08:55

DECIZIE în justiție: Doctoriță, CONDAMNATĂ la închisoare pentru MOARTEA unei fetițe. Cum s-a întâmplat totul

 |  18:46
DECIZIE în justiție: Doctoriță, CONDAMNATĂ la închisoare pentru MOARTEA unei fetițe. Cum s-a întâmplat totul

O doctoriță din Oradea a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare, după ce o fetiță de 5 ani a murit în spital, din cauza unei infecții digestive pe care medicul a tratat-o incorect, relatează Ebihoreanul. Sentința este definitivă.

Micuța Patricia a murit în 2010, din cauza unei intoxicații cu Salmonella, după ce a mâncat o prăjitură. Și ceilalți 11 copii care au gustat din prăjituri au fost intoxicați, însă toți au supraviețuit. În cazul Patriciei, toxiinfecția a declanșat o coagulare intravasculară diseminată, care ar fi putut fi tratată doar în secţii de urgenţă, unde i se putea administra plasmă. Deși copila a intrat în comă la ora 22, cu febră de 42 grade Celsius, a fost transferată la Terapie Intensivă abia după 3 ore.

Medicul care era de gardă, Georgeta Călinescu, a încercat să îi trateze febra mare cu comprexse cu apă rece și antifebrile. Mai mult, ea le-a cerut părinților să o facă pe fetiță să tacă din gură, pentru că gemetele de agonie ale copilei „îi deranjau pe ceilalți pacienți”.

După moartea Patriciei, mama ei a dus o luptă infernală pentru ca doctorița responsabilă pentru decesul fetiței să plătească. Inițial, Colegiul Medicilor a respins acuzațiile de malpraxis, în timp ce Parchetul Oradea a dispus începerea urmăririi penale abia la cinci ani de la moartea copilului.

În aprilie 2017, medicul a fost achitat de prima instanță, dar părinții au atacat decizia și au reușit să obțină o condamnare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-08Parerea ta...

LEVST.
08 Dec 2017

Atata timp cat 'condamnarea" este cu suspendare, NU au obtinut nimic, poate ceva daune banesti...Dupa cum este prezentat cazul, este clar ca respectiva a fost complet vinovata, iar aceasta pentru ca medicul roman se crede cel mai destept chiar si din breasla, si i-ar cadea galoanele daca cere*** -el, ea insasi- a doua opinie profesionala si -in continuare- nu respecta triajul(care trebuie sa fie postat si in spitalele din Romania) adica un sistem prin care diagnosticele ad-hoc si de urgenta,se ingusteaza in numar ,nefiind reale) , iar medicul respectiv are obigatia (si legala si morala si PROFESIONALA) sa treaca-ASAP- pacientul la 'etajul superior" de investigatii si tratament...Cazul este o alta crima A jUSTITIEI romanesti, e clar ca tipa are pile, poate ca ea insasi este copil de magistrat, etc., in lumea civilizata primea cativa ani buni de ocna si interdictie de a mai profesa vreodata, pentru ca "eroarea" nu a fost tehnica, nici macar din ignoranta ci a fost o crima savarsita datorita infatuarii dominante in breslele profesionale romanesti, unde orice sef este dictatorul complet...(*** in hulitul occident(2***)medicii insasi iti sugereaza sa cauti si a doua opinie, la fel si advocatii, etc.;2*** dar ni se scurg ochii dupa aparatura si tehnica medicala-si nu numai- inventata, inovata, dezvoltata, in occident, iar de multe ori sta nefolosita prin subsoluri, pentru ca "noi stim mai bine", de fapt ne este lene sa invatam cum sa o folosim...Si toate acestea sunt in detrimentul cetateanului roman(3***), care are deja sanatatea in pioneze, de unde si speranta de viata -din Europa- cea mai scazuta, iar rata mortilor prin boli TRATABILE, cea mai inalta...;3***-vorbesc de cetateanul de rand, gusterii cei din varf se trateaza la Viena, in Turcia, etc., nu dau doi bani pe sistemul romanesc, stiu ei ce stiu...)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray