2020-05-29 11:19

Decizie inedită: un spital, condamnat în instanță

 |  21:51
Decizie inedită: un spital, condamnat în instanță

Curtea de Apel București a pronunțat o sentință fără precedent în România. Un spital a fost condamnat pentru lipsa de sânge, un pacient murind din această cauză.

Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan" trebuie să achite daune civile de 125.000 de euro familiei unui bolnav care a murit acum 9 ani, conform știrilor TVR.

Pacientul cu ulcer perforat s-a stins din viață în 2006, în ajunul Crăciunului, în urma unei hemoragii.

Soția și cei doi copii au acționat în judecată doi medici, cei care s-au ocupat de caz. Aceștia au fost însă achitați, după 7 ani de la plângerea penală.

În schimb, judecătorii au stabilit ca spitalul să plătească daune în valoare de 125.000 de euro familiei decedatului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-14Parerea ta...

PăREREA MEA....
14 Ian 2016

este că ar trebui să existe un telefon de urgență (gen 112) în care cazurile-astea în care lipsește plasmă, sânge, glucoză sau medicamente; iar în urma apelului să se MIȘTE informația care acuză lipsă de....la spitalul .......pt.pacientul......UNDE/LA CINE TREBUIE trăgând după sine ȘI rezolvarea ÎN TIMP UTIL! Așa, nu-i pui în situații imposibile nici pe medicii care au bolnavul în îngrijire, nici Institutul de hematologie....poate pe membrii familiei dacă pot/le stă în putere să ajute atunci când e vorba de donare de sânge. Mirarea mare este cum de nu au fost solicitați să doneze sânge pentru ruda lor pt.că de obicei, așa se face!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine