2020-07-09 05:08

Decizie la Curtea de Apel Timişoara. Frunzăverde nu scapă de controlul judiciar

 |  21:01
Decizie la Curtea de Apel Timişoara. Frunzăverde nu scapă de controlul judiciar

În dosarul de corupţie instrumentat de DNA, Sorin Frunzăverde, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a solicitat ridicarea controlului judiciar, dar a fost refuzat de Curtea de Apel Timişoara.

Pe 5 august, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Caraş-Severin, sesizat de DNA, a constatat legalitatea rechizitoriului şi a dispus menţinerea măsurii de control judiciar pentru Sorin Frunzăverde şi Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedintele CJ Caraş-Severin, pe o perioadă de 60 de zile, din 5 august şi până pe 3 octombrie 2015.

Sorin Frunzăverde a fost nemulţumit de sentinţă şi a contestat decizia judecătorului de cameră preliminară de prelungire a controlului judiciar la Curtea de Apel Timişoara. Completul special de la Curtea de Apel Timişoara s-a pronunţat pe contestaţia formulată de Sorin Frunzăverde şi a decis că „respinge ca nefondată contestaţia formulată de contestatorul FS împotriva încheierii penale din data de 05.08.2015 pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin în Dosarul nr. 2024/55/2015. În baza art. 275 alin. 2 C.P.P, obligă contestatorul la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 19.08.2015”.

Sorin Frunzăverde şi Ionesie Ghiorghioni au fost trimişi în judecată de către DNA pentru instigare la şantaj şi alte infracţiuni asimilate celor de corupţie după ce a fost interceptat în perioada de campanie electorală dintre cele două tururi de scrutin pentru alegerile prezidenţiale din 2014 în timp ce îi instiga pe vicele său, Ionesie Ghiorghioni, şi pe Darian Ciobanu, secretarul general al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, să facă presiuni asupra primarilor pentru un scor bun scos de candidatul PNL, al cărui vicepreşedinte era Sorin Frunzăverde.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz