2020-01-27 23:07

DECIZIE la Înalta Curte: Liviu Dragnea poate fi CERCETAT din nou de DNA

 |  16:59
DECIZIE la Înalta Curte: Liviu Dragnea poate fi CERCETAT din nou de DNA

ÎCCJ a decis redeschiderea unui dosar clasat în 2013, dosar care vizează compania Tel Drum. Decizia este definitivă.

Anchetatorii pot relua cercetările cu privire la suspiciuni de abuz în serviciu, legate de atribuirea unor contracte de către CJ Teleorman, din perioada în care instituția era condusă de Liviu Dragnea.

Dosarul a fost deschis în 2010, iar în 2013 a fost clasat. Unul dintre contractele verificate atunci apare în dosarul în care Liviu Dragnea este cercetat, din noiembrie anul trecut, pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi fraude cu fonduri europene. Este şi motivul pentru care DNA cere redeschiderea anchetei vechi. Conform legii, pentru aceleaşi fapte nu pot exista două soluţii diferite.

Procurorii spun că au apărut probe noi legate de infracțiunile care au fost cercetate la momentul respectiv, dar care nu au fost confirmate de primul procuror care s-a ocupat de investigarea activității companiei Tel Drum.

"Dar ce asta este vreo surpriză? Eu zic să mai caute prin arhivă că or mai fi dosare pe care nici ei nu mai ţin minte să le redeschidă. Nu tot ei mi-au dat neîncepere? Eu nici nu ştiam că sunt anchetat atunci. Am primit doar neînceperea după cinci ani de anchetă", a fost reacția lui Dragnea, după ce DNA a cerut redeschiderea dosarului.

DNA a depus cererea pe data de 3 iulie şi are ca obiect "confirmare redeschidere urmărire penală (art. 335 alin. 4 NCPP)".

Dosarul îl vizează pe Liviu Dragnea, dar şi alte persoane: Mugur Bătăuş, Victor Piperea, Gheorghe Giui, Ion Mirancea, Victoriţa Păscuţu şi Marian Fişcuci.

Fişcuci a fost trimis în judecată de DNA într-un alt dosar, în decembrie 2017, fiind acuzat de evaziune fiscală.

De asemenea, Fişcuci este pus sub acuzare şi în dosarul "Tel Drum", în care este cercetat Liviu Dragnea.

În dosarul "Tel Drum" sunt cercetaţi penal şi Mugur Bătăuş şi Victor Piperea, funcţionari în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-02Parerea ta...

COADA DRACULUI
01 Oct 2018

VICTOR PIPEREA ???????? MARELE AVOCAT ??// LA AJUTAT SI COLONEL DE INFORMATI POLITIE JUDETUL TELEORMAN ======= ADICA COLONEL VICTOR DRAGNEA DE POLITIE ========= FRATELE LUI BASTANUL
COSTICA
01 Oct 2018

Dosarul FLOTA, Casa din MIHAILEANU, etc. NU SE MAI REDESCHID...La DRAGNEA vad ca se RESESCHID MEREU..".SUNTEM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL ". Daca ar fii egalitate inteleg .Pentru unii da si pentru altii ba. Asta e justitia ?
MAFIA PSD
01 Oct 2018

Puscariasul draknea trebui sa-si mute domiciliul la Jilava. Dupa nastase este cel mai toxic politician postdecembrist '89. A furat banii de hrana a copiilor orfani din Teleorman echivalent a unei crime cu premeditare. A furat 21 mil. euro bani europeni unde este anchetat de OLAF. A trecut pe numele lui bratul Belina. A ordonat gazarea in 10 august a copiilor , femeilor si protestatarilor pasnici. Minte zilnic si instiga poporul la ura dupa dictonul '' divide et impera ''. A izolat Romania in plan extern prin distrugerea institutiilor statului pentru a scapa de puscarie el si slugile lui. A distrus sistemul de sanatate prin scaparea rujeolei de sub control unde au murit 59 de copii. A distrus invatamantul prin tiparirea de manuale gresit de catre camarila de partid. A dus inflatia la 5,6%. A dus robor la 3,6% . A marit pretul la gaze cu 5,6%. A introdus supraacciza la carburanti. Masurile proaste luate au dus la CRESTEREA TAXELOR LOCALE. A facut pensii si indemnizatii speciale pentru borfasii din politica. A inchis 18000 de PFAuri unde oamenii si-au pierdut locurile de munca. Cheltuie 40 milioane euro pe un referendum INUTIL. S-A OPUS REFERENDUMULUI PENTRU 300 PARLAMENTARI UNDE AU VOTAT PESTE 9 MILIOANE DE ROMANI. ACESTEA SUNT DOAR CATEVA DIN '' REALIZARILE '' ACESTUI DIKTATOR PSIHOPAT.
AI BELITO BELINI
01 Oct 2018

Cine a tinut dosarul ???????????? Bani cine si cind se recupereaza ?????
ANONIM
01 Oct 2018

Slugile sasului homo nu mai au liniste Le fierb creerii in cap, nu mai pot din cauza lui Dragnea Scarbe imputite !Intai sa l vedem pe sas cum da inapoi cele 400 de mii de euro din evaziune fiscala apoi sa explice de ce a retrocedat case la nazisti si de ce a vandut copiiApoi mai vedem Dar intai sa fie el judecat si sa plateascaCand va plati pentru hotiile si nelegiuirile sale poate sa arate cu degetul inspre altii ,dar pana atunci sa taca
TRADATORI DE TARA
02 Oct 2018

FOARTE BINE . A FURAT BANI EUROPENI , SA CUMPERE AVERI IN BRAZILIA . II CHELTUIE CU TIITOREA LA MONTE JILAVA , ANDO BERCENI - RAHOVA . ACUM II PLATESTE CETATENII ROMANI , DIN CONTRIBUTI SI IMPOZITE..
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine