2019-10-15 04:26

DECIZIE pentru Sebastian Ghiță: scapă de un important DOSAR instrumentat de DNA

 |  22:29
DECIZIE pentru Sebastian Ghiță: scapă de un important DOSAR instrumentat de DNA

Procurorii Secției de anchetarea magistraților au decis să retragă și apelul din dosarul de la instanța supremă în care sunt judecați fugarul Sebastian Ghiță și mai mulți foști magistrați și șefi din Poliția Prahova, care au fost achitați în primă instanță. Secția specială a făcut acelaşi demers şi în dosarul lui Viorel Hrebenciuc.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că Secția de anchetare a magistraților a decis să retragă apelul din dosarul lui Sebastian Ghiță, de la Înalta Curte de Casație și Justiție. În această cauză, Sebastian Ghiță a fost judecat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete din Prahova. Magistrații ICCJ trebuie să ia act de cererea Secției speciale.

În primă instanță, fostul deputat Sebastian Ghiță - fugar în Serbia - a fost achitat, în iunie 2018, pentru toate capetele de acuzare imputate în acest dosar, respectiv folosire de informaţii nedestinate publicităţii, dare de mită, cumpărare de influenţă, conducere fără permis, şantaj şi spălare de bani. În acelaşi dosar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca şi ceilalţi inculpaţi să fie achitaţi, pe motiv că faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală, fiind vorba de Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru, fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas, ofiţer de poliţie, şi Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. 

Dosarul a fost instrumentat de procurorii Lucian Onea și Cerasela Răileanu de la DNA Ploiești, cercetați pentru presupuse abuzuri. 

Miercuri, instanța supremă a admis cererea secției speciale, de retragere a apelului făcut de DNA în dosarul de corupție în care fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat în primă instanță la doi ani de închisoare cu executare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-13Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Cobaiul Sebastian Ghiţă În politica românească se poartă victimizarea. Pe de-o partea există băieţii răi, procurorii, pe de alta sunt ei, îngerii, nepătaţii, ăia bunii cum ar veni. Ăia de au sfidat realitatea şi au făcut milioane de euro, într-un timp scurt, dar prin muncă grea şi cinstită, cică
24 Iun 2015

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray