2020-08-10 22:54

Declarație șoc: COVID19 are și tulpină de HIV

 |  11:55
Declarație șoc: COVID19 are și tulpină de HIV

Medicul români Adrian Marinescu, de la institutul Matei Bals, a confirmat la gândul.live că există tulpină de hiv în virusul COVID19. Chinezii trag primele concluzii ale efectelor COVID-19 asupra corpului uman. E că o combinație, în unele cazuri letală, de SARS și HIV. Adică afectează și plămânii, și sistemul imunitar. E foarte posibil, spun cercetătorii chinezi, că aparatul respirator să sufere leziuni ireversibile chiar și în cazul pacienților vindecați. Rezultatele prezentate până acum se bazează pe autopsiile bolnavilor care au contractat virusul și n-au mai putut fi salvați, scrie Global Times.

"Da, este adevărat că medicația de la patologia HIV pot fi folosite. Având în vedere că experiență din ultimele luni a arătat că structura covid 19 seamănă cu infecția HIV, de aceea se vorbește de o combinație de tratament de la viral cu hiv", a declarata doctorul Adrian Marinescu la gandul.live. 

Aceste medicamnte ar putea să ne ajute. Dacă folosesc o combinație pentru gripă și unul la infecția hiv, nu m-aș gândi că pot face rău pacientului. Vor fi efecte adverse, dar nu altele decât le știm, a mai expicat medicul Adrian Marinescu.

„Luăm în considerare și această observație, cum am luat toate observațiile care au venit de acolo. Vineri am avut o întâlnire cu secretarul I și II de la Ambasada Chinei, unde am discutat situația de la dânșii. Ne-au asigurat că toată experința lor va fi împărtășită în această săptămână într-o audioconferință și faptul că ei ajung, potrivit declarațiilor dânșilor, la zero cazuri noi în această săptămână, urmând să-și trateze doar cazurile vechi, cred că este o experiență care ne poate ajuta”, a declarat Nelu Tătaru - secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Întrebat dacă la noi au fost tratați pacienți cu un tratament pentru HIV, Nelu Tătaru a spus că n-am avut pacienți cu o simptomatologie severă și cu o stare generală atât de alterată, încât să fie nevoie de aplicarea unui tratament agresiv.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz