2019-10-17 14:14

DEMERS. Traian BĂSESCU ar putea fi declarat PERSONA NON-GRATA pe teritoriul Republicii Moldova

 |  13:37
DEMERS. Traian BĂSESCU ar putea fi declarat PERSONA NON-GRATA pe teritoriul Republicii Moldova

Partidul Socialiştilor (PSRM) a solicitat miercuri ca fostul președinte al României, Traian Băsescu, să fie declarat persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova, după ce ex-șeful de stat român a anunţat că va depune în Parlament un proiect de lege privind unirea cu Republica Moldova.

Acțiunea PSRM vine după ce, la începutul anului trecut, preşedintele Republicii Moldova şi fostul lider al socialiştilor moldoveni, Igor Dodon, a semnat un decret prin care lui Traian Băsescu i-a fost retrasă cetăţenia Republicii Moldova, dobândită de acesta cu doar câteva luni mai devreme.

”Acţiunile domnului Băsescu şi susţinătorilor acestuia sunt privite de PSRM ca un act nedisimulat de agresiune împotriva independenţei Republicii Moldova, care încalcă grav Constituţia ţării şi principiile dreptului internaţional. Partidul Socialiştilor din Republica Moldova solicită autorităţilor să ia măsuri decisive pentru a proteja statalitatea ţării noastre şi pentru a suprima orice încercare de lichidare a statului nostru suveran şi independent. Solicităm ca Traian Băsescu să fie declarat persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova. Cerem, de asemenea, interzicerea activităţilor tuturor partidelor şi mişcărilor unioniste pe teritoriul ţării noastre”, se arată în comunicatul PSRM.

Socialiştii moldoveni au precizat că nu este pentru prima dată când fostul preşedintel al României ”ameninţă statalitatea Republicii Moldova”. ”Orice acţiuni şi îndemnuri unioniste din partea cetăţenilor moldoveni reprezintă infracţiuni grave de stat şi intră sub incidenţa Codului penal al Republicii Moldova. Poziţia noastră nu este îndreptată împotriva României şi a poporului său. Vrem să vedem ţara vecină ca stat prietenos. Cu toate acestea, respingerea persistentă şi pe termen lung a semnării Tratatului Politic de bază cu Republica Moldova provoacă nedumerire, ceea ce demonstrează refuzul Bucureştiului de a recunoaşte graniţa de stat de-a lungul râului Prut şi provoacă o suspiciune logică privind prezenţa planurilor agresive de expansiune împotriva Republicii Moldova de către conducerea României”, au mai precizat socialiştii moldoveni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-17Parerea ta...

LEVST.
17 Ian 2018

Igor a avut dreptate, insa "lovitura devastatoare" , pentru cainele Basset, sa fim seriosi, il doare exact in cot de aceasta masura, individul este doar un bandit vicios si speriat, incearca prin acest nationalism agresiv("unirea", etc.) si alte acte patriotarde ajunse jenante, sa mai castige ceva mila din partea romanilor, pentru momentul cand va fi adus in fata Justitiei, pentru distrugerea tarii...
HADRIAN
17 Ian 2018

Degeaba PSRM-ul umbla cu bombe artizanale. Nu-i tine! A mai fost unul hranit cu banii nemtilor in timpul Primului Razboi Mondial: V. I Lenin. A fost pus la punct cam tarziu. Acum e mumie in fosta Piata Rosie. A mai fost altul cam tot atat de imbecil: I.V. Stalin. Nici el n-a sfarsit prea bine. A reintrodus alfabetul kirilic in teritoriul dintre Prut si Nistru, a ucis 500 ooo de romani. Acum mankurtii vor sa-si spuna punctul de vedere. Ei au imbratisat ideile calailor lor si le duc mai departe. Dar nu vor avea sansa. Limba romana este cu mult timp dinaintea lor, iar poporul roman nu este o adunatura de bezmatici ca sa-i puna ei cu artificiile lor pe fuga. Poporul roman sunt si cei ce s-au nascut dincolo de lanturile URSS si ei nu recunosc in creierul lor biciul sfichiuitor al calailor natiei latine. Aici Domnul Traian Basescu are dreptate. Nu trebuie sa mai lasam KGB-isti de talia lui Ion Iliescu sa ne dea directive. Noi suntem noi, iar mankurtii cu creierul spalat si KGB-istii raman doar anomalii de conjunctura. Nu ne lasam intimidati de mankurtii fara de creier. Nici de KGB-istii cu gloante oarbe! Noi toti suntem romani! Asa sa ne-ajute Dumnezeu!
BASICA
17 Ian 2018

Luati-l pe dnul Basescu si ridicati-i cite o statuie de fiecare basarabean devenit roman. Intelegem de ce-l iubesc atit de mult basarabenii. Le-a dat burse de studii, i-a trimis pe romani la plmbare ca sa le lase locul liber basarabenilor. Chiar daca nu merita, basarabenii sint sustinuti de sefi in detrimentul colegilor lor romani. Cu basarabenii a cistigat dnul Basescu alegerile. Basarabenii primesc ajutoare nerambursabile de la guvernul Romaniei, iar poporul roman plateste patriotismele dlui Basescu. Basarabenii sint destepti, primesc bani de la guvernul Romaniei , dar privirea si inima tot catre Moscova sint indreptate.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray