2020-07-14 06:14

Demisie în cel mai mare focar de COVID din țară: directorul medical de la Spitalul de Urgență Suceava a decis să renunțe la funcție

 |  12:44
Demisie în cel mai mare focar de COVID din țară: directorul medical de la Spitalul de Urgență Suceava a decis să renunțe la funcție

Imediat ce a revenit din concediul medical, doctorul Mircea Macovei a demisionat, vineri dimineață, din funcția de director medical al Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Demisia medicului Macovei era, de altfel, preconizată încă din urmă cu câteva zile, când și-a exprimat dorința de a părăsi funcția de director de îngrijiri și asistenta medicală Doina Chirap. Până la data depunerii demisiei, medicul nu putea fi dat afară, fiind în concediu medical.

Potrivit evz.ro, acum, funcția de director medical interimar este ocupată de locotenent-colonel medic Dinu Chioralia, urmând ca în perioada următoare actualul management militar al spitalului să desemneze, pe durată limitată, un alt Comitet Director interimar care să asigure conducerea, după plecarea medicilor militari.

Coordonatorul militar al Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, generalul dr. Ionel Oprea, prefațase de joi seară această demisie, declarând că dr. Mircea Macovei „s-a pronunțat demult că nu dorește să continue”.

Despre această situație, generalul a afirmat că „s-a acordat prea multă atenție” , iar acuzațiile care i-au fost aduse doctorului Macovei vor fi cercetate de organele abilitate „și se va afla adevărul”.

„Este un om cu mult bun-simț, la fel ca și alte persoane din Comitetul Director, și care intenționează să se retragă”, a declarat generalul Oprea.

Coordonatorul militar al spitalului a mai afirmat că acum focarul de COVID care a fost la această unitate medicală „este controlat” și în 10-14 zile sunt speranțe că lucrurile vor sta mult mai bine.

Potrivit generalului, la această oră circa 60% din capacitatea spitalului este restabilită, față de 10-15%, cât era când a fost instituită conducerea militară, la începutul lunii aprilie, potrivit moniorulsv.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-24Parerea ta...

CONSTANTIN
24 Apr 2020

Medicul de la Suceavam,o fi unul de duzina.Cum a fost capabil sa aibe o asemenea conduita??A fost numit pe baza unor pile politice/PNL ?/ ,nu a unor competente profesionale. Trebuia sa demisioneze imediat , dar tupeul ,tovalul este gros!!Stia ca prestatia sa a revoltat o tara intreaga.Probabil ca pilele de la nivelul CJ Suceava vor fi mai puternice,vor sfida realitatea si il vor reinstala director!!!Adunci vom vedea o cioara transformata in cocos de parada!! Poate ca se drogheaza???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz