2019-10-22 09:52

“Demitere pe toane” la Spitalul Colentina

 |  13:57
“Demitere pe toane” la Spitalul Colentina

Peste 600 de persoane au semnat petiţia online “Demitere sau Eroare”, care se referă la destituirea managerului Spitalului Colentina, dr. Bpgdan Andreescu (foto). Medicul Dana Ionescu o contrazice pe Gabriela Firea cu privire la frigul din saloane, motivul oficial al demiterii directorului. Potrivit petiţiei, se cere repunerea în funcţie a managerului şi “scuze publice pentru eroarea comisă”.

Medicul Dana Ionescu a contrazis-o pe Gabriela Firea, susţinând că doar câteva saloane nu au fost încălzite, iar cauza a fost o avarie a RADET. Dana Ionescu a spus că nici în acele saloane nu a fost o situaţie foarte gravă, pentru că au funcţionat instalaţiile de aer condiţionat, precizând că ea şi Bogdan Andreescu au fost în spital, iar lucrători de la RADET erau atunci în curtea unităţii sanitare.

Dana Ionescu susţine că spitalul a fost afectat de scăderea presiunii în conductele de la RADET, de aceea lucrătorii regiei au fost în spital începând de vineri, 6 ianuarie. Ea a explicat că Spitalul Colentina este inclus în sistemul de alimentare cu căldură RADET care cuprinde şi Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş".

O petiţie online intitulată “Demitere sau Eroare”, prin care se solicită repunerea în funcţia de manager al Spitalului Colentina a doctorului Bogdan Andreescu, care ar fi fost „demis abuziv”, fost iniţiată în 13 ianuarie, fiind semnată până luni la prânz de 621 de persoane.

"Aşa cum ştiţi, zilele trecute spaţiul public de dezbatere a devenit efervescent ca urmare a demiterii abuzive sau pur şi simplu nedocumentate a managerului Spitalului Colentina Dr Bogdan Andreescu pentru o avarie la RADET ce nu se afla în subordinea sa. De atunci, pacienţii, colaboratori şi medicii spitalului şi-au exprimat indignarea cu privire la uşurinta cu care un profesionist este demis pe bază de toane şi nu de dovezi”, se arată în petiţie.

Semnatarii petiţiei vor ca primarul Capitalei să îl repună în funcţie pe doctorul Bogdan Andreescu şi “să îi ceară scuze public pentru eroarea comisă”.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, a arătat într-o scrisoare deschisă din 10 ianuarie, adresată primarului Capitalei, că doctorul Bogdan Andreescu este unul dintre cei mai buni manageri de spitale din ţară şi a catalogat decizia de a-l demite ca fiind eronată, pripită, greşit fundamentată şi incomplet informată, susţinând că trebuie să revină asupra acesteia şi să îl repună în funcţie.

"Sunt membru în Consiliul de etică din cadrul Spitalului Colentina. Am sute de zile de monitorizare a activităţii acestui spital în ultimii opt ani, aşa cum am făcut-o alături de colegii mei şi în alte peste 250 de spitale din Bucureşti şi din ţară. Cunosc bine activitatea multor medici, asistenţi medicali şi a aparatului administrativ din acest spital. Cunosc foarte bine şi multe aspecte legate de bună relaţionare profesională dintre majoritatea şefilor de secţii, medici, asistenţi medicali şi personal administrativ din acest spital şi dr. Bogdan Andreescu. Am urmărit evoluţia fără precedent a acestui spital sub aspectul accesibilităţii şi calităţii serviciilor medicale din ambulatoriu, internare de zi şi internare continuă. Este meritul dr. Bogdan Andreescu, alături de alţi medici din spital, dar şi a unor oameni de calitate din Primăria Bucureşti. (…). Concluzia mea şi a colegilor mei este că dr. Bogdan Andreescu este unul dintre cei mai buni manageri de spitale din ţară. Categoric nu poate fi numit un manager superficial”, a mai arătat Vasile Barbu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray