2020-07-11 01:50

Deputații au decis: fără pensii speciale!

 |  16:17
Deputații au decis: fără pensii speciale!

247 din cei 268 de parlamentari prezenți marți la ședința Camerei Deputaților – for decizional în acest caz – au votat pentru eliminarea pensiilor speciale. Niciun vot nu a fost împotrivă, 21 de deputați preferând să se abțină. Pentru a intra în vigoare, legea trebuie promulgată de președintele Iohannis și publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit legii adoptate de deputați, au fost eliminate pensiile speciale pentru 11 categorii de bugetari, mai puțin cele pentru militari și polițiști.

PSD e decis să voteze proiectul de lege în forma propusă de PNL. Astfel că nici magistrații nu vor mai primi pensii speciale. 

Conform realitatea.net, USR şi ALDE au atras atenţia că, dacă este votat în această formă, proiectul nu va trece de filtrul Curții Constituționale, pentru că eliminarea pensiilor magistraților și ale judecătorilor CCR este neconstituțională. 

Ce pensii speciale au fost eliminate:

- parlamentari (indemnizație limită vârstă)

- judecătorii, procurorii (pensie de serviciu)

- foștii Președinți ai României

- primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene (indemnizație pentru limită de vârstă)

- judecătorii CCR (pensie de serviciu)

- membrii Curții de Conturi

- Avocatul Poporului

- funcționarii publici parlamentari

- Corpul diplomatic și consular

- Personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertizare Criminalistice

- Personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă

Conform aceleiași surse, numărul de beneficiari de pensii de serviciu era, la finalul anului 2019, de 9.359 persoane, în creştere cu 1,9% (plus 175 de persoane) faţă de perioada similară din 2018, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Procurori și judecători - 3.878. Pensie medie - 18.716 lei

Personal diplomatic și consular - 840. Pensia medie - 5.538 lei

Funcţionari publici parlamentari - 792. Pensia medie - 4.547 lei

Personal aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă - 1.440. Pensia medie - 10.891 lei.

Personal Curtea de Conturi - 609. Pensia medie - 7.800 lei.

Personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor - 1.800. Pensia medie - 4.439 lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-28Parerea ta...

ANTIMAFIA
28 Ian 2020

desfiintarea ccr si arestarea gruparii de crima organizata condus de dorneanu.nimeni nu trebuie sa aiba pensii speciale.toata romania in strada impotriva judecatorilor si procurorilor slugi ale mafiei.dorneanu arestat prima urgenta.desfiintarea jandarmerie si infiintarea politiei nationale.desfiintarea politiei locale.desfiintarea cnair unde actualul min al transport mentine aceeasi mafioti care blocheaza autostrazile.este deja vandut mafiei constructorilor .sunt dovezi clare.in mod iresponsabil a prelungit termene pe dn pitesti brasov unor firme care nu fac nimic de 5 ani.sibiu pitesti lot 2 3 4 5 blocate de 2 ani.tunelul ursilor blocat .autostrada transilvania blocata de gruparea criminala din cnair mentinuta de orban si min transport.romanii au fost tranformati in sclavii "specialilor"".
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz