2020-04-03 08:48

Deputații avizează urgent arestarea Elenei Udrea

 |  21:01
Deputații avizează urgent arestarea Elenei Udrea

Ionuţ Mureşan

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor se va reuni “în regim de urgenţă”, duminică, la ora 16.30, pentru a discuta cele două solicitări ale DNA referitoare la încuviinţarea arestării Elenei Udrea, iar votul în Plen va avea loc luni. Din sursele PUTEREA, ea va fi invitată de DNA în aceeași zi într-unul din cele două dosare în care este acuzată oficial de corupție, Bute sau Microsoft, și este posibil să fie reținută imediat după avizul 100% favorabil al deputaților.

Elena Udrea a negat, joi, că ar fi primit 500.000 de euro de la Dinu Pescariu pentru a interveni în Dosarul “Microsoft” şi susţine, în schimb, că fostul tenisman a rugat-o să intervină la generalul Florian Coldea pentru a-i debloca un cont în Elveţia. Udrea a scris un mesaj pe Facebook, în care a făcut această nouă dezvăluire, în contextul în care Dinu Pescariu a denunţat-o la DNA că i-ar fi dat această sumă pentru “a-i rezolva problemele din justiţie”. Informaţia a apărut în referatul prin care procurorii cer arestarea Elenei Udrea în Dosarul “Microsoft”, trimis spre avizare Camerei Deputaţilor.

“Citesc în presă că Dinu Pescariu ar fi declarat anchetatorilor în decembrie 2014 că mi-ar fi dat 500.000 de euro pentru a interveni în Dosarul “Microsoft”. Deşi este doar un denunţ al unui inculpat care rămâne permanent liber în ciuda faptului că este artizanul afacerii Microsoft, el este luat de bun. Denunţul meu despre generalul Coldea nu este considerat serios”, a scris Elena Udrea pe Facebook. Fosta şefă a PMP susţine că niciodată nu i-a cerut bani lui Pescariu şi niciodată acesta nu i-a dat bani, direct sau indirect. “Este adevărat însă că Dinu Pescariu m-a rugat să intervin la generalul Coldea pentru a-i debloca un cont din Elveţia, pentru că aflase că un alt inculpat din Dosarul “Microsoft” îşi deblocase contul într-o situatie similară, după intervenţia avocatului Rareş Dan, apropiat al lui Florian Coldea. Între timp, avocatul respectiv este apărătorul lui Pescariu. Culmea, lucrul acesta l-am amintit chiar eu în denunţul pe care l-am făcut. Înainte să apară declaraţia lui Pescariu”, mai scrie Udrea. Ea a comentat şi “speculaţiile” din denunţul lui Gabriel Marin împotriva sa, făcut în ianuarie: “Fac precizarea că nici măcar nu îl cunosc pe acesta şi nu cred că l-am întâlnit în viaţa mea. Deci, nu văd cum poate fi luat în considerare un denunţ al unui om care nici măcar nu mă cunoaşte (…)”.

Udrea: nu am luat bani, am dat

Potrivit DNA, din denunţul formulat de Dinu Pescariu rezultă că, în anul 2013, pe fondul cercetărilor efectuate de procurori ca urmare a plângerii formulată de Fujitsu Siemens Computers în legătură cu derularea contractului de licenţiere Microsoft şi a măsurilor asigurătorii dispuse de autorităţile austriece pe conturile lui din Elveţia, Udrea a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva lui Pescariu problemele din justiţie. “Există indicii în sensul că remiterea sumelor de bani a avut loc în mai multe tranşe în perioada iulie 2013 – februarie 2014”, precizează procurorii. După ce DNA a cerut nu doar urmărirea sa penală, ci şi arestarea preventivă în două Dosare diferite – “Gala Bute” şi “Microsoft” – Elena Udrea a făcut noi dezvăluiri: într-o intervenţie telefonică la B1 TV, fosta şefă a PMP a spus că sunt mai mulţi oameni care i-au cerut bani, enumerându-i pe Raluca Turcan, Valeriu Turcan, Cristian Rizea şi Oreste Teodorescu.

Cocoş, Bica şi Videanu, definitiv după gratii

Adriean Videanu, Dorin şi Alin Cocoş, Alina Bica şi fostul ei consilier Florentin Mihăilescu rămân în arest, în urma unei decizii definitive luate joi de magistraţii instanţei supreme. Decizia a fost luată în dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP al Alinei Bica. Videanu, Alin Cocoş şi Mihăilescu sunt încarceraţi de sâmbătă, când s-a dat prima decizie de arestare în cazul lor, în timp ce Dorin Cocoş şi Alina Bica erau deja în arest în alte două dosare – Dosarul “Microsoft” şi, respective, cel al despăgubirii ilegale pentru un teren supraevaluat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-05Parerea ta...

DUMINICA?!
05 Feb 2015

Mai, sa fie! Adica - cand a fost sa plece Basescu de la Cotroceni si investit Johannis, se cacau pe ei ca e duminica, ca e zi de odihna, ora nepotrivita, bla, bla...ca acum, sa se prezinte de urgenta TOATE ORGANELE pt.a-i da la cap, lui Udrea la 16.30, in zi de odihna! Cine i-o alerga p-astia, de se grabesc atat de tare? Coldea? Sa fie simtul 'dreptatii', 'justitiei' care i-a lovit brusc si iremediabil sau, trebuie redusa RAPID LA TACERE, din pricina de alte dezvaluiri?!
MADAM LEVINSCHI PLESCOI
05 Feb 2015

A BELITO BELINI LA MAI MULTE CAPETE SI IA INCURCAT . O FACEAU CEL MAI BUN PRESEDINTE . A FOST SI ESTE DIN SAT CU PRIMUL MINISTRU CATALIN PREDOIU SI AVOCAT PENTRU TIGANUL COCOS PRIMUL MINISTRU VICTOR PONTA . SE MIRLESTE IN FAMILIE PARTIDELE . DE CE AU STAT 10 ANI , SINT COMPLICI CE-I CARE STIAU SI AU TACUT .
MAFIA E LA DNA SI LA GASTI DIN
05 Feb 2015

Am cautat in toata aceasta poveste sa observ unde este vina Elenei Udrea. Unde a gresit ea personal! Si chiar nu rezulta nimic cum nu rezulta vreo vina si in celelalte acuzatii care i se aduc. Eu vad doar o disperare mare din partea DNA pentru a-i inchide gura cat mai repede. Nu conteaza ca nu este vinovata si ca altii au spaguit folosindu-i numele, nu conteaza probele, nu conteaza prezumtia de nevinovatie, conteaza doar executia ei, imediat.
MADAM LEVINSCHI PLESCOI
05 Feb 2015

ALEGE-O PRESEDINTELE TARII , O TIGANCA INPUTITA , CENTURISTA ,IAR BARBASUL ASA ZIS TOT TIGAN , PRIETEN CU VOICU SI ALTI . PRESEDENTIA ERA LA O OTREPA ACASA .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine