2020-08-11 17:00

Deputatul PNL Mircea Roşca a fost arestat preventiv. Liberalul este acuzat de trafic de influenţă

 |  08:02
Deputatul PNL Mircea Roşca a fost arestat preventiv. Liberalul este acuzat de trafic de influenţă

Deputatul PNL Mircea Roşca a fost arestat preventiv joi, printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Liberalul este acuzat de trafic de influenţă după ce ar fi intervenit în favoarea unui văr al său şi a unui om de afaceri care l-a denunţat.

Mircea Roşca va fi încarcerat, dar poate contesta decizia, care nu este definitivă.

Deputatul PNL a fost reţinut, miercuri noapte, după ce a fost audiat la DNA Ploieşti, unde a fost adus de anchetatori în urma percheziţiilor efectuate la domiciliul său din Comarnic, judeţul Prahova.

Camera Deputaţilor a încuviinţat cu o zi înainte cererile de percheziţie, reţinere şi arestare, în dosarul în care Mircea Roşca este acuzat de fapte de corupţie, după ce a fost denunţat de un om de afaceri din Comarnic.

Deputatul PNL Mircea Roşca este acuzat de trafic de influenţă, după ce în 2011, când conducea PNL Prahova, a cerut de la un om de afaceri, care l-a denunţat la DNA, 20.000 de euro spre a interveni la preşedintele PNL Azuga, Gabriel Popescu, şi la alţi membri ai Consiliului Local Azuga pentru ca firma denunţătorului să dobândească terenuri în oraş.

De asemenea, în perioada 2011-2014, Mircea Roşca ar fi intervenit pe lângă factorii de decizie din instituţii publice din judeţul Prahova, respectiv Consiliul Judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului - Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti şi Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat - Sucursala pentru Reprezentare şi Protocol Sinaia, în vederea atribuirii către societăţile deţinute de vărul său, omul de afaceri Adrian Rotilă, a unor contracte de achiziţii publice. Procurorii DNA susţin că în schimbul acestor "intervenţii", deputatul PNL Mircea Roşca ar fi primit de la Rotilă aproximativ 90.000 de lei, construcţii în valoare de 35.418,39 lei şi folosinţa unui autoturism marca Audi A8.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz