2019-10-14 09:35

Deşi şi-a ţinut copilul în lanţuri, apoi l-a abandonat pe câmp în plină iarnă, judecătorii au considerat că un astfel de “părinte” poate fi cercetat în libertate

 |  19:39

Un copil de numai 11ani a trecut printr-o serie de evenimente care îl vor marca toată viaţa. Tatăl său, recăsătorit cu o stewardesă, şi-alegat copilul în lanţuri timp de două luni şi apoi, ca să scape de el, l-aabandonat pe câmp. Reţinut de poliţişti şi prezentat instanţei cu propunere dearestare preventivă pentru rele tratamente aplicate minorului, magistraţii audecis că acesta poate fi cercetat în libertate. Copilul a ajuns în grijaunchiului său.

În luna ianuarie aacestui an, un băieţel de 11 ani, având doar 30 de kilograme, a ajunsla Secţia 24 de Poliţie din cartierul Ferentari. El a fost adus de untaximetrist. Ce le-a povestit soferul poliţiştilor pare desprins din filme horror.Taximetristul le-a spus că l-a luat pe băieţel de la marginea Bucureştiului înapropiere de cimitirul Progresul. Băiatul se aşezase în genunchi pe margineadrumului şi le făcea semn maşinilor să oprească. Singurul care a încercat să-lajute a fost şoferul de taxi, care a văzut pe copilul îmbrăcat doar cu obluziţă subţire şi pantaloni la fel. Când a oprit, copilul l-a rugat să-l ducăla cea mai apropiată secţie de poliţie. Aici, băiatul le-a povestitpoliţiştilor că a fost abandonat de tatăl său pe un câmp aflat la margineaBucureştiului.

Patronii i-auinterzis sa-şi mai aducă băiatul la serviciu

El le-a mai spus că tatăl său a divorţat demamă şi s-a recăsătorit cu o stewardesă, după care a plecat în Dubai. În vara lui 2009, cei doi s-au gândit să-l ia la ei şi pe Antonio, atunciîn vârstă de 10 ani. Necunoscând limba engleză, băieţelul nu putea merge laşcoală. Mai bine de şase luni, Antonio a fost cărat de tatăl lui la muncă, pânăcând patronii i-au interzis acest lucru. El le-a spus poliţiştilor că a fostţinut în lanţuri şi lăsat nemâncat zile întregi. Din când în când, îi maiaruncau, ca la câine, o bucată de pâine şi un pahar cu apă. Băiatul le-a spuspoliţiştilor că asta se întâmpla în Dubai. În ianuarie tatăl a copilul adus înBucureşti. Când se apropia data să plece înapoi în Dubai, copilul a fost urcatîn maşină şi aruncat la marginea Bucureştiului. Poliţiştilor nu le-a venit săcreadă povestea, dar urmele de lanţuri, atât de la mâini, cât şi de la picioare,aveau să întărească declaraţiile băiatului. Reprezentanţii Protecţiei Copiluluişi cei ai poliţiei au dus copilul la spitalul «Marie Curie», unde a fostdiagnosticat cu malnutriţie. „Poliţiştii l-au dus la spital pe cel mic,iar acum se află în grija unchiului său. Tatăl a fost reţinut când s-a întorsdin Dubai şi va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivăpentru rele tratamente”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al PoliţieiCapitalei, Christian Ciocan.

Judecătorii nu vădunde-i fapta

JudecătoriaSectorului 5 a respins, ca fiind neîntemeiată, propunerea de arestarepreventivă pentru rele tratamente aplicate minorului, formulată de procuroriîmpotriva lui Florin Oancea, în vârstă de 34 de ani, bucureşteanul care şi-alegat copilul cu lanţuri. Magistraţii au decis să-l oblige pe acesta să nupărăsească localitatea pe o perioadă de 30 de zile. "Făcea năzbâtii şim-am gândit să-l leg de tocul uşii cu o funie. Pentru că o desfăcea, l-am legatcu un lanţ", s-a confesat Oancea anchetatorilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-06-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray