2019-11-19 02:47

Despescu, atac frontal la adresa lui Carmen DAN. Fostul şef ai IGPR: Raportul Corpului de Control prezintă date nereale

 |  11:04
Despescu, atac frontal la adresa lui Carmen DAN. Fostul şef ai IGPR: Raportul Corpului de Control prezintă date nereale

Fostul sef al IGPR, chestorul Bogdan Despescu, sustine ca evenimentul din 5 ianuarie, in urma caruia un politist de la Rutiera este acuzat de pedofilie, a fost un "veritabil pretext" pentru demiterea sa din functie si ca raportul Corpului de Control al ministrului de Interne în acest caz prezinta "date nereale" si "informatii incomplete".

”Declanşarea cercetării mele disciplinare, ca urmare a verificărilor efectuate de Corpul de Control al Ministrului, nu m-a surprins deoarece această decizie era «necesară» pentru argumentarea declaraţiilor publice prin care ministrul afacerilor interne s-a antepronunţat cu privire la vinovăţia mea, atât la momentul solicitării demisiei mele din funcţia de Inspector General, dar şi  ulterior, cu ocazia intervenţiilor în mass-media”, afirmă Despescu într-un comunicat de presă.

El precizează că deţinea date, dintre care unele au devenit publice, încă de la sfârşitul anului 2017, despre intenţia ministrului de a-l schimba din funcţie, ”astfel că evenimentul din 05.01.2018 a devenit o oportunitate speculată şi un veritabil pretext”.

”Informez, cu respect, opinia publică despre faptul că acuzaţiile Corpului de Control exprimate la adresa mea, sub forma unor concluzii, nu mi-au fost niciodată aduse la cunoştiinţă, fiind ţinute secrete până în momentul publicării şi comentării lor în media de către doamna ministru. Astfel, nu mi s-a dat sub nicio formă şi în niciun moment posibilitatea exercitării dreptului la apărare înainte să fiu expus, în mod public, prin acest raport. Mai mult, prin mediatizarea, de către doamna ministru, a materialului de control în cadrul unei dezbateri televizate, am fost pus în imposibilitatea, ca anterior, să pot da lămuriri şi să prezint organelor abilitate şi opiniei publice argumente şi date care contrazic şi chiar răstoarnă situaţia de fapt expusă de Corpul de Control în privinţa mea”, subliniază Bogdan Despescu.

Fostul şef al Poliţiei spune că, în legătură cu modul în care şi-a exercitat atribuţiile,” raportul prezintă atât date nereale, prin felul în care sunt argumentate, cât şi informaţii incomplete, de natură a induce în eroare opinia publică”, cu scopul provocării oprobriului societăţii împotriva sa.

”Astfel, sinteza raportului are neconformităţi majore, de exemplu: se menţionează trunchiat că raportarea cazului de către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-a făcut în data de 05.01.2018 către Inspectoratul General al Poliţiei Române, evitând a se arăta că aceeaşi informaţie a fost transmisă în acelaşi timp, la ora 17.57 şi Ministerului Afacerilor Interne. Pe de altă parte, sunt prezentate aspecte nereale referitoare la faptul că aş fi dispus tardiv, măsuri, abia în data de 15.01.2018, speculându-se că am acţionat la câteva zile după prinderea făptuitorului”, continuă Despescu.

Bogdan Despescu menţionează că, în realitate, pentru identificarea şi prinderea făptuitorului, dispusese măsuri încă din data de 06.01.2018 (aspect recunoscut de Corpul de Control în cuprinsul materialului), iar în data de 15 a aceleiaşi luni a solicitat să fie luate măsuri suplimentare. Acest lucru s-a impus ca urmare a datelor noi operative apărute şi inserate în data de 14.01.2018, ora 17.36, în completarea fişei de informare referitoare la identificarea unei boxe deţinute de Stan Eugen în comuna Măgurele, judeţul Ilfov în interiorul căreia ar fi putut fi descoperite mijloace de probă. Ulterior, la solicitarea procurorului de caz, instanţa de judecată a autorizat, şi s-a efectuat percheziţia domiciliară a boxei, relatează el. 

”Având în vedere precizarea făcută, consider un linşaj mediatic şi tendenţioasă expunerea conform căreia am dispus măsuri tardive, abia după ce suspectul a fost reţinut, aşa cum am arătat mai sus. Pentru lămurirea tuturor aspectelor, deoarece sunt şi multe alte aserţiuni prezentate în acuzarea mea, voi pune la dispoziţia comisiei disciplinare şi organelor abilitate informaţiile şi documentele necesare stabilirii situaţiei reale de fapt”, afirmă fostul şef al Poliţiei.

El avertizează că, în funcţie de legalitatea şi temeinicia tratării cauzei disciplinare, îşi rezervă dreptul de a se adresa instanţelor de judecată şi/sau organelor abilitate pentru a verifica inclusiv dacă actele Corpului de Control şi cele în legătură cu cercetarea sa disciplinară au fost întocmite cu respectarea legalităţii, a prezumţiei de nevinovăţie şi dacă acestea cuprind afirmaţii mincinoase şi tendenţioase diseminate în spaţiul public cu scopul de a-i discredita imaginea de ofiţer de carieră, chestor (general) al statului român.

Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a cerut, în urma verificărilor de la IGPR, dispuse ca urmare a cazului poliţistului acuzat de agresiune sexuală, Eugen Stan, cercetarea disciplinară a 18 angajaţi ai Poliţiei Române, printre care şi fostul inspector general, Bogdan Despescu.

Foto: observator.tv


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-18Parerea ta...

ANONIM
17 Feb 2018

Oare nu v.ati pus intrebarea daca nu cumva este si el activ în gașca pedofililor ????... SICTIR PTR ASTFEL DE SPECIMENE
UDREA IN COSTA RICA
17 Feb 2018

nu ne intereseaza mancatoria din MAI....dar cineva trebuie sa raspunda pentru faptul ca MAFIOTII INCAPAND CU OMAR HAISSAM SUNT PROTEJATI POLITIC DE servicii,mai ales DOisiUN SFERT....vezi partidul OSAMA BIN COSTA RICA cu 12 fugari extrasi poLITICO-MAFIOT din RoMANIA de personaje CoMpLICE LA JAFUL SI TERoRISMUL PACTICAT DE MAFIOTII FUGARI
UDREA IN COSTA RICA
17 Feb 2018

PARTIDUL OSAMA BIN COSTA RICA 1-Alexander Adamescu, 2-Puiu Popoviciu, 3-Sebastian Ghita, 4-Radu Mazare, 5-Alina Bica, 6-Marko Attila, 7-Elan Schwartzenberg, 8-Codrut Marta, 9-Ioan Bene, 10-Elena Udrea, 11-Vlad Cosma 12-Luiza Tănase...si urmeaza sa fuga din ce in ce mai multi TAVARISCI persecutati de .........nu se stie cine mama dracului.....sa ne explice un SAMAN SPIRITIST din COSTA RICA ce dracu fac aia acolo.......in vilele lui COZMANCA.....PaNAMA nu e departe.....MOSSACK-FONSECA.........COcAINA si URANIU la liber
MAFIA BOLSEVICA
17 Feb 2018

Aceste corpuri de control din ministere sunt ''maciuci'' ale mafiei psd , folosite in favoarea grupului infractional al analfabetilor ciumei rosii.
ANONIM
17 Feb 2018

In toata lumea civilizata nu mai vorbim de UE despre, AFACERI INTERNE, JUSTITIE, SISTEM DE INFORMATII , nu se comenteaza situatia acestor institutii in combinatie cu GRUPARI INFRATIOANALE MAFIOTE...............
JALNIC
19 Feb 2018

Cand ajungi din calaret de Kawasaki, sa calaresti un magarus.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray