2020-04-07 23:41

Detalii de ultimă oră de la DNA: Dosarul Tel Drum e aproape FINALIZAT

 |  22:39
Detalii de ultimă oră de la DNA: Dosarul Tel Drum e aproape FINALIZAT

Procurorul șef al DNA, Călin Nistor, vine cu detalii de ultimă oră despre dosarul ”Tel Drum” în care Liviu Dragnea este suspectat de constituire a unui grup infracțional, abuz în serviciu și deturnarea de fonduri europene.

În octombrie 2019, Călin Nistor afirma că până la finalul lui 2019 se va da cu siguranță o decizie în acest dosar penal. Întrebat, după interviul susțin la Ministerul Justiției, pentru funcția de șef al DNA, de ce nu s-a finalizat ancheta în acest caz, Nistor a spus că „e greu să avanseze termene precise”, dar că speră că nu va mai dura mult până ce procurorul de caz va da o soluție.

„Nu mai avansez un termen, se lucrează în acel dosar. Să sperăm că nu va mai dura mult și va fi dată și o soluție legală. (...) Nu pot devoala actele pe care le face procurorul, (...) dar e greu să avansezi în astfel de cauze termene precise, care pot fi depășite. Dosarele de corupție nu sunt simplu de investigat”, a spus șeful interimar al DNA, potrivit Mediafax.

În dosarul „Tel Drum”, procurorii DNA au anunţat, oficial, pe 13 noiembrie 2017 că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Procurorii au pus, în luna noiembrie, sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând şi altele care i-ar aparţine liderului PSD.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-17Parerea ta...

BEBICA
17 Ian 2020

DACA PROCURORII AU PUS SECHESTRU PE 27 MILIOANE , CITI BANI ARE IN TOTAL JIGODIA DE GRATIA ?
BUDIGAI
17 Ian 2020

FARA NUMAR . AVEREA LUI TERENTE . POATE IESE SI VINATOARE DE IEDUTE DIN CARACAL , DUSE LA BELINA . IORDACHE DAMBLAGIU ESTE PE TEAVA . SA VEDEM CE ZICE NEVASTADA
CIUMA ROSIE
17 Ian 2020

flausatul a dus sute de milioane de euro in Brazilia si Columbia,se stie de mult subiectul,doar ca este protejat de alti complici
OANA
17 Ian 2020

Fals, Fals, fondurile europene nu se pot frauda. pentru fondurile europene destinate institutiilor publice, achizitiile au loc in SEAP, fiind monitorizate de ANAP, ca sa aiba pejudiciu, proiectul trebuie sa fie in plata. Cum se deruleaza plata unui proiect: dupa incheierea contractului de finantare a proiectului, se deruleaza procedura de achizitii: lucrari, bunuri si servicii in SEAP. Dupa aceea se trece la efectuarea/implementarea proiectului. sa presupunem ca proiectul consta in lucrari de asfaltare a drumurilor. constructorul demareaza lucrarea de asfaltare pe o anumita distanta sau in total suprafata de asfaltare. Intr-o cerere de plata poate sa fie adusa la plata partial o suprafata de drum asfaltata sau in total. Benficiarul in cazul TELL DRUM este Consiliul Judetean Teleorman. Acesta este obligat din banii lui sa-i plateasca constructorului de drum, deci atentie mai inai plateste beneficiarul din banii lui lucrarea, se emit facturi, ordine de plata extrase de cont prin banca, se plateste factura constructorului, abia dupa aceea se depune trab=nsa de plata la Agentia de Dezvoltare regionala in vederea decontarii fondului nerambursabil, si daca documentele indeplinesc conditiile legale se face plata. Deci fondurile nerambursabile nu se pot frauda pentru ca beneficiarul este cel care plateste din banii lui, si dupa aceea sec deconteaza fondul nerabursabil.
BRAZILA
17 Ian 2020

Banii dumneavoastră au cumpărat cocotieri în Brazilia. Ooooops "La umbra acestora, pe malul Atlanticului, au crescut vile, apartamente de lux, piscine și terenuri de tenis. Timp de zece ani, reprezentanții a trei grupări anchetate pentru furtul a sute de milioane de euro de la buget și-au construit, în secret, cu bani românești, un mic paradis la mii de kilometri de țară. Investițiile făcute fără voia dumneavoastră nu vă vor aduce prea curând dividende. O poveste braziliană despre Liviu Dragnea, frații Mazăre și reprezentanți ai companiilor Tel Drum și Regiotrans "
ROADELE MUCII
17 Ian 2020

Munca corupta a liderului Dragnea și a PSD -lui „Sunt mii de tone de gunoi care se indreapta spre Romania. Mafia din Italia este implicata”
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine