2020-05-30 22:45

Deţinuţilor le sunt premise VIZITELE INTIME în starea de alertă. Care este condiţia principală

 |  16:46
Deţinuţilor le sunt premise VIZITELE INTIME în starea de alertă. Care este condiţia principală

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunţă că vizitele intime din penitenciare sunt permise în starea de alertă. Asta doar dacă vizitatorul aduce un certificat de la epidemiolog, care să confirme că nu are coronavirus. În timpul stării de urgenţă, deţinuţii din penitenciarele ANP nu au putut primi vizite intime şi nici pachete.

Respectiva adeverinţă medicală trebuie să fie emisă cu cel mult 3 zile înainte de data acordării dreptului la vizită intimă. Totodată, vizitatorul va trece printr-un triaj epidemiologic şi va completa un chestionar. Dacă are simptome specifice, vizita va fi replanificată.

„Deplasarea către spaţiul destinat acordării vizitelor intime se va realiza pe un itinerar prestabilit. Pe parcursul deplasării către spaţiul indicat, persoana vizitatoare are obligaţia de a purta echipamentul individual de protecţie (mască, mănuşi, vizieră - după caz)”, se arată în anunţul ANP.

La rândul său, deţinutul care primeşte o vizită intimă trebuie să completeze un document prin care îşi exprimă acordul cu privire la cazarea separată de restul colectivului, pentru 14 zile, pentru a-i fi monitorizată starea de sănătate.

La 5 zile de la vizita intimă, deţinutul va fi testat pentru Covid-19.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine