2020-08-12 16:23

UPDATE: DEZINFECTANT furat în drum spre spitale. Poliția neagă informațiile

 |  17:09
UPDATE: DEZINFECTANT furat în drum spre spitale. Poliția neagă informațiile

În plină pandemie de coronavirus, o cantitate de câteva sute de litri de dezinfectant ar fi fost furată în drumul spre spitalele din Lugoj şi din judeţul Hunedoara. Miercuri seara, Poliția Română a transmis că informațiile apărute în presă nu sunt adevărate.

UPDATE: Poliția Română a venit, miercuri seara, cu precizări, după ce, în mass-media, a apărut informația că un camion cu site de litri de dezinfectant, care urma să ajungă la două spitale din Lugoj și hunedoara, a fost jefuit.

"Urmare a apariției în spațiul public a informației conform căreia ”o mașină care ducea dezinfectanți la spitalul din Lugoj a fost prădată de hoți pe drum”, pentru o corectă informare a cetățenilor, facem următoarele precizări:

• Din verificările efectuate, până la această oră, de către structurile Poliției Române această informație NU ESTE ADEVĂRATĂ.

• Polițiștii au avut discuții atât cu reprezentanții Spitalului Municipiului Lugoj cât și cu administratorul firmei care ar fi trebuit să furnizeze respectivul dezinfectant, iar ambele părți au negat informațiile apărute în spațiul public.

• În cauză se continuă verificările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicare de informații false.

• Vă informăm că, de la începutul anului și până în prezent, la nivel național nu a fost înregistrată nicio sesizare prin care o persoană fizică sau juridică să semnaleze că, vreun autovehicul încărcat cu sute de litri de dezinfectant să fi fost victima vreunei infracțiuni.

• De asemenea, asigurăm cetățenii că efectivele Poliției Română sunt la datorie și acționăm zilnic pentru prevenirea și combaterea criminalității", precizează IGPR.

Pe de altă parte, referitor la acest aspect, Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, care nu s-a informat la poliție ca să vadă dacă este reală sau nu, a comentat: "Dacă situația o va impune vom lua și măsura punerii acestor transporturi sub escortă. Ne aflăm într-o situație de urgență în care se pot lua măsuri radicale dacă situația o impune. Cred că nu trebuie să ajungem la această disperare încât să atacăm de acum înainte camioanele cu c. Faptul că sunt dezinfectanță, faptul că spitalele își fac stocuri este un lucru bun. Faptul că lumea este disperată sau că este o panică exagerată dusă până la extrem este un lucru rău și care trebuie atât controlat cât și temperat. Țin să precizez că avem în acest moment distribuitorul și putem aproviziona cu dezinfectant fiecare spital în parte".

Știrea inițială:

"Am făcut comandă la o firmă din Ilfov, să ne aducă dezinfectant. Am comandat 115 litri şi am văzut că nu mai ajunge la noi. Am dat telefoane la firma de la care am comandat, apoi la firma de curierat care ar fi trebuit să transporte şi în cele din urmă am aflat că dezinfectantul a dispărut pe drum. Firma de la care am comandat a spus că ne dau cantitatea cerută, dar să trimitem noi pe cineva să o ridice. Acum e cineva pe drum să ridice cantitatea de dezinfectant”, a declarat pentru News.ro, managerul Spitalului Municipal Lugoj, Erwin Floroni.

În acelaşi transport mai era o cantitate de dezinfectant şi pentru un spital din judeţul Hunedoara, şi acela fiind dispărut.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz