2020-04-05 08:45

DIICOT începe urmărirea penală față de 16 persoane în dosarul în care a fost audiat Codrin Ștefănescu

 |  18:14
DIICOT începe urmărirea penală față de 16 persoane în dosarul în care a fost audiat Codrin Ștefănescu

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) anunta, vineri seara, ca a inceput urmarirea penala fata de 16 persoane acuzate, intre altele, de constituire de grup infractional organizat, santaj sau abuz in serviciu.

Este vorba despre dosarul in care a fost citat si audiat fostul secretar general al PSD Codrin Stefanescu.

"La data de 28.02.2020, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Caras-Severin au dispus efectuarea urmaririi penale fata de 16 persoane, pentru savarsirea infractiunilor de constituire de grup infractional organizat, santaj, complicitate la santaj, folosirea influentei ori autoritatii de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fals material in inscrisuri oficiale, abuz in serviciu, instigare la abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului", anunta DIICOT intr-un comunicat de presa remis vineri.

Procurorii au stabilit ca, la sfarsitul anului 2018, la nivelul judetului Caras-Severin "s-a constituit un grup infractional organizat avand drept scop obtinerea unor profituri materiale prin subordonarea cat mai multor institutii publice (prin santajarea conducatorilor acestor institutii), care sa le asigure accesul la banii publici si, implicit, posibilitatea de a-i imparti intre membrii grupului".

"Astfel, in luna decembrie 2018, membrii grupului infractional organizat s-au folosit de posibilitatea numirii unei persoane apropiate la conducerea organizatiei judetene a unui partid politic, in scopul preluarii controlului asupra tuturor institutiilor publice de la nivelul judetului Caras-Severin si asupra altor unitati publice, care dispun de fonduri financiare importante, in scopul insusirii sumelor de bani prin contracte de servicii si lucrari executate partial sau fictiv.

Pentru preluarea controlului asupra institutiilor publice din judetul Caras Severin, grupul infractional urmarea schimbarea din functii a sefilor acestor institutii publice si inlocuirea acestora cu persoane obediente sau apropiate de liderii gruparii", potrivit sursei citate.

Comunicatul precizeaza ca sefii institutiilor erau inlocuiti doar in situatii exceptionale, precum savarsirea unor fapte penale sau a unor abateri disciplinare grave.

Astfel, "membrii grupului infractional au ticluit crearea artificiala a unor presupuse abateri disciplinare grave savarsite de catre conducatorii institutiilor pe care urmareau sa ii schimbe din functiile detinute".

Conform DIICOT, "pentru a amplifica gravitatea presupuselor abateri disciplinare, membrii grupului publicau periodic articole in mass media locala controlata de catre acestia, articole ce aveau ca scop crearea unui pretext pentru declansarea de controale disciplinare si crearea unor presiuni mediatice asupra modului de efectuare a controalelor".

Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie.

Suspectilor li s-a adus la cunostinta calitatea procesuala, mai transmit procurorii.

Amintim ca fostul secretar general al PSD, Codrin Stefanescu, a anuntat, joi seara, ca a fost citat vineri la DIICOT Caras-Severin, avand calitatea de suspect.

"Am primit o citatie de la DIICOT Resita, Caras-Severin, in calitate de suspect, cu toti cei din conducerea PSD Caras, din ce mi-au zis ei acum, adica senatori, deputati, primari. Nu mai stim care sunt suspecti, care sunt martori, e o amestecatura. O sa plec de dimineata la prima ora (vineri - n.r.), sa ma duc pana acolo sa vad despre ce este vorba", a declarat Stefanescu joi pentru Agerpres.

Ulterior, dupa ce a fost audiat vineri, Stefanescu a afirmat ca toate persoanele audiate in dosar au calitatea de suspect.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-28Parerea ta...

HAHALERE
28 Feb 2020

Numai atit .? Marele revolutionar
BORFAș
29 Feb 2020

Dna...Nu doareme....cum.nu doarme nici pdl .ul....vopsit in pnl .
CUCUDURU
01 Mar 2020

Grupul trebuie lărgit cu inca un membru: Narcis Neaga
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine