2020-07-07 11:50

DIICOT a destructurat o importantă grupare de crimă organizată. Descinderi simultane în România, Austria, Germania şi Spania, pentru prinderea unor traficanţi de migranţi

 |  18:40
DIICOT a destructurat o importantă grupare de crimă organizată. Descinderi simultane în România, Austria, Germania şi Spania, pentru prinderea unor traficanţi de migranţi

Poliţiştiiromâni au descins, ieri-dimineaţă, în mai multe locuri Capitală şi în treijudeţe din ţară, în paralel având loc percheziţii în Austria şi Germania,într-un caz de capturare a unor traficanţi de migranţi turci, care primeau câte2.000-4.000 de euro pentru fiecare emigrant.

Înacest caz, nouă persoane au fost audiate de procurorii Direcţiei de Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Ancheta înacest caz s-a derulat pe tot parcursul anului, la ea participând ofiţeriiDirecţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO), în cooperare cuspecialişti din cadrul BKA Viena şi BKA München, sub coordonarea procurorilorDIICOT. Filiera de crimă organizată era specializată în traficul cu migranţiturci de origine kurdă. În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit cămigranţii erau racolaţi de membrii grupării din Istanbul. Aceştia primeau vizeturistice de 20 de zile pentru România, iar din ţară erau preluaţi detraficanţi. Liderul reţelei era cetăţeanul turc Mehmet Dogan, în vârstă de 47de ani, stabilit în Spania.

DinBucureşti, unde migranţii se cazau la diverse pensiuni din zonele periferice,erau preluaţi, de regulă, cu ajutorul unor autoutilitare sau taxiuri şitransportaţi până în localităţi din judeţul Hunedoara, unde începea organizareapropriu-zisă a deplasării lor ilegale până în Austria, Italia sau Germania. Traficanţiiromâni predau migranţii unor călăuze din judeţele Timiş sau Arad, care îiajutau să treacă ilegal frontiera, pe jos, prin zona verde sau în TIR-uri.

Înintervalul septembrie-noiembrie, membrii grupării s-au implicat în cel puţinopt "operaţiuni" de organizare a trecerii ilegale a frontierei,preţul achitat de fiecare migrant pentru a ajunge ilegal la destinaţie ajungândla 2.000-4.000 de euro. Până în prezent, în colaborare cu poliţiştii defrontieră au fost identificate 50 de persoane traficate.

ÎnRomânia, descinderile au avut loc în judeţele Timiş, Arad, Hunedoara şi înBucureşti. De asemenea, au fost făcute cinci percheziţii în Germania şi patruîn Austria. Totodată, vineri au fost făcute trei descinderi în Spania, în urmacărora a fost arestat, în baza unui mandat european emis de autorităţileaustriece, liderul grupării, Mehmet Dogan.

Laacţiunile autorităţilor române şi străine au participat şi ofiţerii Direcţieide Supravegheri Operative şi Investigaţii şi ai Direcţiei Operaţiuni Specialedin Poliţia Română, precum şi poliţişti de frontieră şi ofiţeri SRI.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-06-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz