2020-02-19 19:31

DIICOT: Furnizorii reţelei de droguri - doi medici veterinari, distribuitor - un poliţist comunitar

 |  10:09
DIICOT: Furnizorii reţelei de droguri - doi medici veterinari, distribuitor - un poliţist comunitar

Grupareavizată de descinderile desfăşurate luni în trei judeţe este formată din 54 deînvinuiţi şi este specializată în traficul de droguri de risc, ketamină, careera procurată de la doi medici veterinari, unul dintre principaliidistribuitori fiind poliţist comunitar la Primăria Petroşani.

PotrivitDirecţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şiTerorism, procurorii Biroului Teritorial Hunedoara al DIICOT au destructurat ungrup infracţional organizat format din 54 de învinuiţi, specializat în traficulde droguri de risc - ketamină.

Conform sursei citate, gruparea era structurată pe două paliere,corespunzătoare surselor de aprovizionare cu droguri, aflate în localităţileDrobeta Turnu Severin şi Brastavăţu, judeţul Olt, iar valoarea drogurilortraficate depăşeşte suma de 130.000 de lei.

DIICOT precizează că drogurile erau procurate de către liderii grupuluiinfracţional, respectiv Puiu Mircea Ianchi, Claudiu Nicolae Podină, CristinaNiţescu şi Paul Fârdă pe bază de comandă, de la alţi doi bărbaţi: Ilie Jilcu şiMarian Pacioagă. Cei doi, în calitate de medici veterinari, procurau dincircuitul ilicit cantităţi importante de droguri, întocmind documente falsepentru justificarea consumului de ketamină în cadrul activităţii profesionaledesfăşurate.

Ketamina era depozitată la locuinţa lui Robert Florin Risipitu,bodyguard la un cazino din Petroşani, şi într-o garsonieră închiriată, de undeera preluată şi distribuită de către dealeri, în formă lichidă, contra sumei dezece lei pentru un miligram şi, respectiv 200 lei pentru un flacon de 25 de miligrame.

Potrivit DIICOT, unul dintre principalii distribuitori este poliţistcomunitar la Primăria Petroşani.

Conform surselor citate, luni dimineaţă au fost făcute 35 de percheziţiidomiciliare. Astfel, 32 de percheziţii au fost făcute în judeţul Hunedoara, înOlt au avut loc două descinderi, iar în municipiul Drobeta Turnu Severin a avutloc o percheziţie.

Procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale a 34 de persoane,pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderareasau sprijinire a unui astfel de grup, precum şi pentru cultivarea, producerea,fabricarea, oferirea, punerea în vânzare, distribuirea, cumpărarea, deţinereade droguri de risc. De asemenea, alte 20 de persoane sunt cercetate pentrucultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea,transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu.

La sediul DIICOT, Biroul Teritorial Hunedoara, au fost duse pentruaudieri 60 de persoane.

Printre persoanele vizate de descinderi s-a aflat şi fiica primaruluioraşului Haţeg, Oana Timiş, în vârstă de 21 de ani, care ar fi consumatoare dedroguri.

Primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş, a declarat că fiica sa nu aconsumat niciodată droguri şi că deoarece este văzutdrept un potenţial câştigător al postului de parlamentar rămas liber dupămoartea fratelui său, deputatul Ioan Timiş.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-09-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine