2020-01-20 19:03

Din nou în stradă. Duminică, "cel mai mare protest faţă de OUG"

 |  09:35
Din nou în stradă. Duminică, "cel mai mare protest faţă de OUG"

P24

Anunţul premierului Sorin Grindeanu nu a convins “strada” de bună-credinţă a Guvernului. Protestele faţă de OUG 13 privind codurile penale continuă duminică, fiind anunţat "cel mai mare protest" la care, încă de la ora 14.00, sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei din Capitală oameni din toată ţara. Manifestanţii vor fi în piaţă în timp ce la Palatul Victoria este programată şedinţa de Guvern în care se va decide abrogarea actului normativ, ceea ce se pare însă că nu va duce şi la întreruperea demonstraţiilor începute în urmă cu cinci zile.

Astăzi, la ora 20:00, la protestele din ţară şi diaspora se va intona imnul naţional, "fiecare participant la manifestaţiile din toate oraşele ţării şi din diaspora va ridica spre cer propria lumină aprinsă”. Dacă sâmbătă, după anunţul premierului, în Capitală s-a atins un număr record de participanţi – 170.000 de oameni -  astăzi sunt aşteptaţi protestatari din toată ţara. Un grup numeros de studenţi din Cluj este aşteptat să sosească în Gara de Nord după ora 7:00.

Mai multe firme şi-au anunţat sprijinul. La Club Diamond Kids părinţii îşi pot lăsa copiii şi în weekend şi se oferă cazare pentru părinţii veniţi cu copii din alte judeţe. Grădiniţa Tom Sawyer primeşte copiii de peste doi ani, chiar şi peste noapte, rugând, însă, părinţii să aducă haine de schimb şi gustări. Mai oferă cazare pentru cei veniţi din alte oraşe: Bucur’s Shelter Hostel, Hostel Little Bucharest, Hostel Pura Vida Sky Bar & Hostel Bucharest şi Vişini Hub, dar şi zeci de bucureşteni. Pe Facebook a fost creat un grup pentru persoanele din alte judeţe ale ţării care participă la protestele anunţate în aceste zile în Capitală. Pe pagina grupului "Cazare gratuită şi solidaritate pentru protestatari din afara Bucureştiului” pot fi găsite anunţuri cu privire la ofertele de cazare sau chiar şi transport. ”Găzduim, în limita a 4 locuri, pe oricine este din provincie şi intenţionează să participe la protestele din zilele acestea, însă nu are unde sta”, ”Casa mea, apartament 3 camere, e şi a voastră (pentru provincie)” şi ”Ofer cazare pentru trei persoane, în Bucureşti, pe perioadă nedeterminată, mai exact pâna îi dăm jos”, sunt o parte dintre anunţuri.

Alte firme oferă alimente şi băuturi calde, doar trebuie să spui parola "altă întrebare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-05Parerea ta...

PUICUSORULE
05 Feb 2017

"... lupta, lupta si da-i, si da-i si lupta..."
HITLER TELEORMAN
05 Feb 2017

SA VINA CU GHILOTINA REVOLUTIEI FRANCEZE IN PIATA GUVERNULUI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray