2020-07-05 02:30

DNA: Călin Popescu Tăriceanu, URMĂRIT PENAL pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului

 |  13:07
DNA: Călin Popescu Tăriceanu, URMĂRIT PENAL pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului

DNA a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu este urmărit penal pentru comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

„În cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa (a cărei trimitere în judecată a fost mediatizată prin comunicatul nr. 654 din 18 mai 2016) s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, numitul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton. Această citare a fost necesară în condițiile în care existau indicii că el ar avea cunoștință despre activitatea infracțională a grupului susmenționat, prin prisma relațiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii precizează că „fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, în depoziția luată sub jurământ, acesta a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor și a tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată, mediatizat prin comunicatul nr 654 din 18 mai 2016”.

„Popescu Tăriceanu Călin a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință de achiziționarea drepturilor succesoarele ale lui Al României Paul de către Silberstein Tal, Truică Remus și alții și că nu a discutat cu Truică Remus despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relații apropiate și nu a păstrat legătura cu inculpații Andronic Dan Cătălin și Silberstein Tal, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România. A mai precizat, că nu a avut o relație apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoștință de relația acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii precizează că aceste declarații sunt aspecte necorespunzătoare adevărului, fiind contrazise de probatoriul administrat în cauză (declarații ale martorilor, suspecților și alte mijloace de probă).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-07Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
24 Mai 2016

AM PRICEPUT SI EU CUM E CU CHESTIA ASTA....A FOST DE FAPT UN LITIGIU CREAT INTRE PAUL LAMBRINO SI CASA REGALA MIHAI ......DE FAPT SE BATEAU PE MOSTENIRILE DE L CAROL AL 2LEA...SI CEI CU RETROCEDARILE ERAU CA SA ZIC ASA GRUPAREA DIN JURUL LUI PAUL-LAMBRINO....TARICEANU SI-A ALES FOARTE PROST TABARA...SAU POATE CA A FOST SI EL PARTE LA PROFITURI...DRACU STIE...ORICUM ERA CLAR CA BATALIA E PE MOSTENIREA CASEI REGALE....PAUL ERA "PRINTUL" BOLSEVICILOR....IAR MIHAI ERA MOSTENITORUL LEGAL.....CE DRACU OR AVEA ASTIA IN TARTACUTA....DOAR BATAIA PE AVERI...MOSTENIRI...SA FURE SI EI CEVA...SA TRAGA O TZEAPA CUIVA...NU CUMVA SA RAMANA LA COADA
ION
24 Mai 2016

Doamne ajuta.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz