2020-02-18 20:23

DNA cere TREI ANI de ÎNCHISOARE pentru Tăriceanu, în procesul în care acesta este acuzat de mărturile mincinoasă

 |  09:34
DNA cere TREI ANI de ÎNCHISOARE pentru Tăriceanu, în procesul în care acesta este acuzat de mărturile mincinoasă

DNA a cerut marţi, trei ani de închisoare pentru Călin Popescu Tăriceanu la ultimul termen al procesului în care acesta este acuzat de mărturile mincinoasă şi de favorizarea făptuitorului în contextul anchetei privind retrocedarea unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa.

Procesul în care Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului a început în 14 martie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce, pe 10 februarie, instanţa a decis că procesul poate începe pe fond, respingând definitiv cererile şi excepţiile formulate de preşedintele Senatului. În acest dosar, fusese audiat Tăriceanu, ca inculpat, în timp ce Şerban Mihăilescu a dat o declaraţie de martor în urma căreia procurorii s-au autosesizat pentru mărturie mincinoasă după ce acesta şi-a schimbat depoziţia dată în timpul urmăririi penale.

Dosarul a fost trimis instanţei în 6 iulie 2016, de către procurorii DNA Braşov, care îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că a minţit în declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

Alături de preşedintele Senatului a fost trimis în judecată şi Dorin Marian, fost şef al Administraţiei Prezidenţiale a României în anul 2000, acesta fiind acuzat tot de mărturie mincinoasă.

Potrivit DNA, în 15 aprilie 2016, în cadrul anchetei privind retrocedarea unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Călin Popescu Tăriceanu, în declaraţia luată sub jurământ, "a făcut afirmaţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin această îngreunarea tragerii la răspundere penală a mai multor inculpaţi din dosar". Astfel, preşedintele Senatului este acuzat că a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului) şi nici despre implicarea israelienilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare. De asemenea, susţin procurorii DNA, preşedintele Senatului a făcut declaraţii mincinoase şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu relaţia avută cu Tal Silberstein, Dan Andronic şi Remus Truică, şi nu a spus nimic despre întâlnirile şi discuţiile purtate cu Truică referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea terenurilor din Snagov şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate.

Preşedintele Senatului a fost audiat în acest dosar în 11 aprilie 2017, când le-a spus magistraţilor instanţei supreme că a încetat relaţiile de consultanţă politică cu Tal Silberstein şi Dan Andronic în 2008, când aceştia au început să îl consilieze pe Traian Băsescu, dar s-au mai întâlnit între 2008 şi 2014, doar pentru a discuta politică.

Tăriceanu a spus că nu a minţit când a spus că nu a vorbit cu Remus Truică despre tranzacţionarea terenurilor Fermei Băneasa şi a Pădurii Snagov, iar prinţul Paul probabil că i-a făcut plângere penală pentru că l-a considerat potrivnic acţiunilor sale şi după ce aflase că foloseşte în public faţă de el epitetul "bastard”.

În 18 mai 2016, omul de afaceri Remus Truică, Prinţul Paul şi alte 20 de persoane, între care Tal Silberstein, Benjamin Steinmetz, Agavi Moshe, Marius Marcovici şi jurnalistul Dan Andronic, au fost trimişi în judecată în dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-08Parerea ta...

ANONIM
08 Mai 2018

Dar IOHANNIS a spus tot ce stia in cazul in care ascos in strada romani din casele lor pentru ca aceste case sa fie date unei organizatii naziste? El a spus tot ce stia in cazul falsificarii de acte cu care a pus mana pe imobilele altor oameni ,romani de ai nostri nu venetici nazisti si alogeni El a spus tot ce stia in cazul porcariilor si hotiilor facute impreuna cu firma germana la reabilitarea aeroportului SIBIU? a SPUS EL TOT CE STIA IN CAZUL TRAFICULUI DE COPII ROMANI NU VENETICI , pentru organe?A spus el tot in legatura cu sabotarea in forma continua a actualului guvern si a tuturor guvernelor PSD si implicit sabotarea tarii Cati ani de puscarie merita Alogenul?
UDREA IN COSTA RICA
08 Mai 2018

te astept si pe tine tavarisciule 5vagine
ANONIM
08 Mai 2018

Vin daca intelegi ca eu am in dotare un anus primitor din tinereturi, un organ bucal ultra rafinat, deci e o situatie in care doamnele vagine erau decor, piesa esentiala fiindu-mi ochiul marro si limba versata atat la soupt cat mai ales la mintit. A, mai e o chestie vin la pachet cu disocierea psihicului pe care am capata-o pe la douzeci si ceva de ani pt ca, bastardul dlui T. fiiind, am suferit carente ale iubirii paterne, am imaginat pe tata un Idol si, atras in niste vagauni ale securitatii m-am pomenit apoi propriul lui amant. Din pacate m-a intrebat dupa al cui fiu sunt. De asta m-am dilit.Dar, mi-a platit serviciile: m-a facut primul ministru, iar eu am prestat mai departe apoi oricand imi trebuia sprijin, deci ma prostituez ca majoritatea politrucilor. Cu onoare va salut. Mai am cativa frati, unuleste printul Duda
O MANA SPALA PE ALTA
08 Mai 2018

3 ANI CU EXECUTARE TREBUIE SA PRIMEASCA SI SPOR CU INTERZICEREA PE 20 DE ANI A IMPLICARII IN POLITICA/ GUVERN, INCLUSIV INTERZICEREA SA BENEFICIEZE DE INDEMNIZATIE SPECIALA DE PARLAMENTAR!!! Insula SERPILOR, Afacerea STERLING: hei DNA de ce DOSARELE le tineti la SETAR? OARE NU ESTE COMPLICIATEA MAGISTRATILOR (Judecatori + Procurori) care sunt SURPRINZATOR de FOARTE "INTELEGATORI" cu PARLAMENTARII OARE NU PENTRU A- SI PASTRA VENITURILE IMENSE, PENSIILE CUMPLIT DE MARI si LIPSA DE RESPONSABILITATE???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine