2019-10-15 17:39

DNA destructurează o rețea de contrabandă din Ardeal. 17 polițiști de frontieră REȚINUȚI

 |  11:11
DNA destructurează o rețea de contrabandă din Ardeal. 17 polițiști de frontieră REȚINUȚI

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timișoara i-au reținut pentru 24 de ore, începând cu data de 18 ianuarie 2017, pe 18 inculpați, dintre care 17 polițiști de frontieră, după cum urmează:

Florin Avram, comisar de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea - Sectorul Poliției de Frontieră Vărșand, județul Arad. Acesta e acuzta de luare de mită și trafic de influenţă.

SELAGEA CIPRIAN-CĂLIN, ANCUŢA CĂTĂLIN-CORNELIU, DUDAŞ MARCEL, MĂRGINEAN OVIDIU, PĂCURAR SORIN-ROMULUS, TODORAN MARCEL-GRIGORE, ARDELEAN TEODOR, BODÂRLĂU CĂLIN-LIVIU, GUDIU GABRIEL, CICORTAŞ CLAUDIU-ALEXANDRU, GALBEN GHEORGHE-DANIEL și NEDELCU ŞTEFAN-EUGEN, agenți de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, acuzați de luare de mită.

POENARU COSTEL, PRISTOLEANU ION-MARINEL, PALADIE BOGDAN-LAZĂR și TEODOR NICOLAE-GABRIEL, agenți în cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, acuzați de săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită,

CHIRA EMIL-NICU, inspector antifraudă din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 5 Deva, acuzat de luare de mită.

Conform DNA, în perioada 27 august – 24 noiembrie 2016, inculpatul Avram Florin, comisar de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea - Sectorul Poliției de Frontieră Vărșand, județul Arad, a pretins și primit de la două persoane (oameni de afaceri) sume cuprinse între 150 euro și 41.000 euro și alte bunuri, pentru a permite introducerea în România a unor produse care nu aveau documente justificative și, în alte situații, pentru influenţarea poliţiştilor de frontieră şi a vameşilor de la graniţa cu Serbia și Ungaria, astfel încât să permită intrarea, în România, a unor T.I.R. - uri cu ţigări de contrabandă și cu anvelope uzate.

În același context și în același scop, în perioada 29 august – 12 decembrie 2016, ceilalți 17 inculpați au pretins și primit de la aceleași persoane, în legătură îndeplinirea sau neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, sume de bani cuprinse între 10 și 50 euro.

Inculpaților li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentați la data de 19 ianuarie 2017 Tribunalului Timiș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray