2020-02-29 02:33

DNA - din nou ”sperietoare”?

 |  20:44
DNA - din nou ”sperietoare”?

Recentul scandal ”Tarom” readuce în prim-plan DNA și rolul său de ”sperietoare” pentru unii

Nu a trecut foarte mult timp de cînd procurorii DNA reprezentau un coșmar pentru angajații ministerelor, agențiilor sau altor instituții de stat, care, chiar dacă nu aveau vreun motiv să se teamă de vreo anchetă, erau mai mult decît șovăielnici în a-și îndeplini sarcinile de serviciu, neștiind la ce să se aștepte.

După o perioadă în care lucrurile păreau a se fi liniștit, din acest punct de vedere, coșmarul a reînceput.

Motivul: scandalul izbucnit la Tarom, după ce directoarea demisă l-a acuzat pe ministrul Răzvan Cuc de abuz în serviciu, declarând că demnitarul i-ar fi cerut să țină la sol o serie de aeronave în ziua votului pe moțiunea de cenzură.

”Acuzatul” neagă public afirmațiile fostei directoare Mezei, iar DNA s-a autosesizat și a început ancheta, implicit, audierile.

Ce s-a întâmplat în acea noapte între ministrul Cuc și fosta directoare de la Tarom, doar cei doi pot ști…. Este un caz clasic de ”cuvântul lui contra cuvântului ei”, atâta timp cât - cel puțin până acum - nu au apărut probe concrete, palpabile, care să vină în sprijinul acuzațiilor aduse lui Cuc.

În lipsa unor astfel de probe – și în lumina imensei audiențe pe care o are acest scandal – unii se întreabă dacă nu cumva Răzvan Cuc nu ar fi ajuns în această situație din cauza acțiunilor sale din timpul mandatului de ministru…

Numeroasele inspecții (majoritatea, inopinate) de pe șantiere, rezilierea contractelor pentru constructorii ce nu respectau condițiile impuse, ieșirile publice prin care acuza constructorii ce nu se ”țineau de treabă”- toate acestea au deranjat… și au deranjat mult, așa că acum mulți se întreabă dacă scandalul Tarom nu este, de fapt, o răzbunare pentru toate acțiunile lui Răzvan Cuc.

Cu siguranță, până la urmă se va face lumină și în acest caz, însă, până atunci - și, probabil, până când la Ministerul Transporturilor va fi numit un alt ministru - activitatea pare a fi paralizată, pentru că ”spectrul” DNA bântuie prin minister, asta însemnând că majoritatea directorilor se tem să mai semneze documente, să mai ia decizii, de frica vreunei greșeli care să îi ducă în fața procurorilor DNA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-22Parerea ta...

BABUIN
22 Oct 2019

CE INTREBARE ??? Știe, mă, știe, cum sa nu stie .....doar a spus ca psd trebui ras ...desființat...gandire curată de nazist
ROMANES
22 Oct 2019

Ce tigan borit
CONSTANTIN
23 Oct 2019

Cui ii poate fi teama de DNA??Doar aceluia care nu respecta Legea in spiritul si litera ei!! Ce atata zarva!!!Fiecare are dreptul sa reclame ,are dreptul sa si spuna parerea privind aplicarea si respectarea legi ,a unei conduite!!Varianta celor care tin parte borfasilor,hotilor a celor care aplica legea dupa propiul interes este desfiintarea sau "starpirea "DNA!!! Orice tara are nevoie de Institutii care sa asigure aplicarea corecta a Legilor!!Si atunci,latraii,contra cost , isi dau cu parerea ,demoralizand oameni!!!Astia trebuie demascati,pedepsiti !!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine