2020-07-08 17:44

DNA: Medici de la Spitalul din Constanţa, sub control judiciar în legătură cu internarea lui Nicușor Constantinescu

 |  10:45
DNA: Medici de la Spitalul din Constanţa, sub control judiciar în legătură cu internarea lui Nicușor Constantinescu

DNA a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că procurorii anticorupţie au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de Raluca-Irinel Parepa, șefă a Secției de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, și față de Marius Țoringhibel, medic primar în cadrul aceleiași secții, în legătură cu internarea lui Nicușor Constantinescu. Cei doi sunt acuzaţi de favorizarea făptuitorului.

Potrivit sursei citate, în 8 iunie, Raluca Irinel Parepa și Marius Țoringhibel au dispus internarea lui Nicușor Constantinescu la subunitatea medicală unde își desfășoară activitatea, pentru ca acesta să execute măsura arestului preventiv în condiții mai blânde.

"Nicușor Constantinescu a fost internat în unitatea medicală respectivă, deși era obligatorie internarea sa într-una din unitățile medicale ale Administrației Naționale a Penitenciarelor, cu efectul sustragerii acestuia de la executarea, în mod legal, a măsurii arestării preventive dispuse de către instanța competentă, pe durata internării în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Concret, din probatoriul administrat a reieșit că diagnosticul la internare al inculpatului nu necesită internarea în unitatea medicală mai sus menționată", se arată în comunicatul citat.

Procurorii menţionează că, pe timpul cât se află sub control judiciar, cei doi medici trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la DNA sau la IPJ Constanța — SIC, organ desemnat cu supravegherea, ori de câte ori sunt chemați; să informeze de îndată cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte conform programului de supraveghere; să nu depășească limitele teritoriale ale României decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme; să nu se apropie de Nicușor Constantinescu, de membrii familiei acestuia și de interpușii lui și să nu comunice cu aceștia, direct sau indirect pe nicio cale.

"Inculpaților li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive", precizează DNA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz