2019-10-21 15:37

DNA, OBLIGATĂ de instanță să FINALIZEZE dosarul Oprea-Gigină până la 1 mai 2018

 |  19:16
DNA, OBLIGATĂ de instanță să FINALIZEZE dosarul Oprea-Gigină până la 1 mai 2018

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, că DNA are termen până la 1 mai să finalizeze ancheta în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

ICCJ a judecat, joi, primul termen în procesul în care familia lui Bogdan Gigină contestă durata prea mare a anchetei de la DNA privind accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul.După depunerea contestaţiei, DNA a precizat că cercetările în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină s-au prelungit din cauză că s-a aşteptat declasificarea unor documente, dar şi pentru că părţile au cerut audierea unui număr foarte mare de persoane.În decembrie 2016, DNA anunţa că a dispus efectuarea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă faţă de fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, faţă de firma General MPM Impex SRL, faţă de Petre Mazilu, administrator al acesteia, şi faţă de Adrian Corcodel, şeful echipei care efectua lucrări în zona în care s-a produs accidentul în care a murit poliţistul Bogdan Gigină.Potrivit DNA, în seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19,00, agentul de poliţie Bogdan Gigină a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care i-au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, Bogdan Gigină făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a fostului ministru Gabriel Oprea.Anchetatorii arată că poliţistul circula cu o viteză de 84 km/h, în condiţii de vizibilitate redusă determinate de întuneric şi ploaie. Dinamica producerii accidentului şi lipsa unor manevre de frânare determină concluzia că poliţistul nu a văzut obstacolele de pe carosabil (amenajările rutiere temporare) înainte de a intra în contact cu primul dintre acestea.Procurorii mai susţin că Gabriel Oprea este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul conferit de funcţia sa şi cu încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, cauză care a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul lui Bogdan Gigină.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-01Parerea ta...

NA!
01 Feb 2018

Să mai zică CAREVA că DNA E ”CURATĂ” CA LACRIMA! Să fii obligat/ă de Instanță să nu mai tărăgănezi ancheta și să-i dai ODATĂ drumul! Zicea împiedicata de Kovesi la B1 acu câțiva ani în privința Dosarului ”revoluției” că este tărăgănat pentru că a trecut prea mult timp, așteptând să pună mâinile pe piept toți cei de-atunci care știu adevărul și au fost implicați PÂNĂ-N GÂT = care ca martori, victime și/sau agresori/opresori! De-atunci n-am mai halit ce zice madama!
@ OPREA
02 Feb 2018

VA MAI CURGE MULTA APA PE DIMBOVITA , PINA CIND ACEST TARAN PROST SI TERIBIL DE INGIMFAT , VA FI CONDAMNAT . ARE IN SPATE TOT STATUL PARALEL ( DIN SUFRAGERIE ) . SPER SA-I VAD PE TOTI IN PUSCARIE CIT MAI CURIND .
ANONIM
02 Feb 2018

TOT STATUL ZIS ROMANIA ESTE DE KKT cu toate structurile lui urzite de IZMENARI, DE SECURISTI STALINISTI, DE BESTII ORDINARE, DE TICALOSI, DE TRADATORI ETC.......
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray