2020-07-07 03:53

DNA trebuie să ceară ACORDUL Madagascarului pentru cercetarea lui Radu Mazăre

 |  23:41
DNA trebuie să ceară ACORDUL Madagascarului pentru cercetarea lui Radu Mazăre

Judecatorii instantei supreme au admis, vineri, solicitarea DNA Constanta de a cere autoritatilor din Madagascar sa isi dea acordul pentru ca Radu Mazare sa poata fi cercetat penal intr-un dosar de abuz in serviciu.

Radu Mazare a fost extradat, in luna mai, pentru a-si ispasi pedeapsa de noua ani de inchisoare, primita in dosarul retrocedarilor ilegale, insa, conform legii, Mazare nu poate fi judecat sau cercetat penal in alte dosare fata de cel pentru care a fost extradat.

"Persoana predata ca efect al extradarii nu va fi nici urmarita, nici judecata, nici detinuta in vederea executarii unei pedepse, nici supusa oricarei alte restrictii a libertatii sale individuale, pentru orice fapt anterior predarii, altul decat cel care a motivat extradarea", potrivit articolului 74 din legea 302/2004.

In acest context, pentru a continua cercetarea penala pe numele fostului edil al Municipiului Constanta, procurorii au nevoie de aprobarea autoritatilor din Madagascar.

ICCJ a admis vineri solicitarea formulata de Parchetul General si a decis sa sesizeze "Ministerul Justitiei din Romania in vederea formularii solicitarii catre autoritatile din Republica Madagascar, referitoare la obtinerea consimtamantului in vederea efectuarii urmaririi penale si a eventualei judecati a suspectului Mazare Radu Stefan (...) cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu".

Judecatorii instantei supreme l-au condamnat definitiv, in 8 februarie, la noua ani de inchisoare cu executare pe fostul primar al Constantei. Radu Mazare executa pedeapsa la Penitenciarul Rahova. In acelasi dosar au fost condamnati si Nicusor Constantinescu, Cristian Borcea si Dragos Savulescu.

In prezent, Radu Mazare mai este judecat intr-un alt dosar, cel al Campusului Social "Henri Coanda". Emilian Schwartzenberg, Alexandru Mazare (fratele lui Radu Mazare) si Avraham Morgenstern sunt si ei inculpati in acest caz.

Totodata, pe rolul instantelor se afla si cazul Polaris, in care Mazare e judecat pentru ca a luat mita peste sapte milioane de euro de la omul de afaceri Sorin Strutinsky pentru a-i asigura acestuia din urma castigarea unor licitatii organizate de Primaria Constanta.

Un alt dosar ce il vizeaza pe fostul edil al Constantei este cel in care este judecat pentru abuz in serviciu privind vanzarea unor terenuri din Mamaia la preturi subevaluate. In acelasi dosar, in fata judecatorilor a ajuns si Sorina Gina Hortolomei Moscu, la data faptelor reprezentant al societatilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA si SC Millenium Global Development SA, acuzata pentru savarsirea a doua infractiuni de spalare a banilor.

In faza de urmarire penala se afla dosarul "Riviera Residence", in care procurorii DNA fac cercetari cu privire la faptul ca Radu Mazare si alte persoane din Primaria Constanta au emis ilegal autorizatia de construire a Riviera Residences, imobil situat pe plaja Mamaia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-13Parerea ta...

CETățENIA
14 Dec 2019

Nu cumva are dubla cetățenie acest Mazare ? Propunem ca toții miliardari de carton cu dosare penali sa li se retragă cetățenia romana . Averea lor este asigurata iar romanul dobitoc de acasă! Plătește conștiincios nota de plata.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz