2020-02-19 19:32

Dobândă de 300% pentru 500.000 de euro. Trei cămătari buzoieni au fost reţinuţi pentru şantaj, cămătărie, loviri şi alte violenţe.

 |  18:46
Dobândă de 300% pentru 500.000 de euro. Trei cămătari buzoieni au fost reţinuţi pentru şantaj, cămătărie, loviri şi alte violenţe.

Trei persoane din cartierul Tutilescudin Buzău au fost reţinute pentru şantaj, cămătărie, sechestrare de persoane,loviri şi alte violenţe. Victimele lor, şase la număr, au depus plângeri lapoliţie după ce au luat împrumut 500.000 de euro. Ţiganii le-au perceputdobânzi şi de 300%. Ca să scape de furia acestora până la returnarea banilor,victimele au lăsat gaj maşinile personale, BMW Seria 3, Porsche Cayenne. Sursedin rândul anchetatorilor ne-au declarat că aceşti cămătari nu au muncit înviaţa lor, deşi au palate.

Zarvă mare miercuri seară în cartierulTutilescu din Buzău. Ţiganii care se aflau în faţa curţilor de pe stradaTransilvaniei au fost şocaţi de apariţia trupelor de intervenţie rapidă, ajandarmilor şi a poliţiştilor. Poliţiştii se aflau acolo cu un scop precis.Să-i prindă pe Severin, Scumpi şi Puiu. Primii doi, tată şi fiu, iar al treileaun racolator de victime şi bătăuş totodată. Cei trei, deşi nu au nici un venitlegal, ofereau bani cu camătă unor patroni de firme de ordinul sutelor de miide euro.

Mascaţii au coborât din dube şi doarde câteva ori s-au îndreptat spre palatul în care locuieşte Ion Ciungu, zisSeverin, în vârstă de 50 de ani şi fiul acestuia Vasile Ciungu, zis Scumpi, învârstă de 29 de ani. Cei doi au încercat să opună rezistenţă, dar văzând cămascaţii nu sunt singuri, ci sunt însoţiţi de jandarmi, s-au aşezat frumuşel peburtă să fie încătuşaţi. Câteva case mai încolo, o altă echipă de mascaţi îl reţineaupe Radu Cristea, zis Puiu, în vârstă de 33 de ani. În curtea lui Severin,anchetatorii au găsit şase autoturisme: BMW Seria 3, Porsche Cayenne şi Opel,maşini care le aparţineau unor persoane care au luat bani cu camătă de laaceşti indivizi.

Afacerile clanului lui Severin auieşit la iveală după ce şase victime au depus plângere la poliţie că suntbătute, şantajate şi ameninţate, atât ei, cât şi familiile lor, fiindcă nu vorsă mai plătească dobânda pe care o cereau ţiganii cu toate că sumeleîmprumutate fuseseră rambursate. Anchetatoriispun că, în perioada 2007 - 2010, aceştia au acordat cu împrumut diferite sumede bani mai multor administratori de societăţi comerciale, pentru carepercepeau dobânzi foarte mari, pe termen scurt, iar dacă sumele convenite nuerau achitate la timp recurgeau la ameninţări şi la acte de violenţă. Până înprezent, valoarea împrumuturilor acordate este de aproximativ 500.000 de euro,fără dobândă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-05-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine