2020-02-28 22:42

Documentele Hexi Pharma nu vor fi desecretizate

 |  21:58
Documentele Hexi Pharma nu vor fi desecretizate

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al activităţii SRI, Georgian Pop, a declarat, luni, în legătură cu posibilitatea desecretizării unor documente în cazul Hexi Pharma, că dacă se ia o astfel de decizie s-ar putea ca, peste un timp, să se ceară desecretizare şi pentru cazuri de terorism sau spionaj.

"Întotdeauna când se vorbeşte despre o desecretizare, lucrurile trebuie privite dintr-o perspectivă mult mai amplă şi trebuie văzut pe termen scurt, mediu şi lung. Mai precis, dacă se ia decizia ca o anumită informare a SRI să fie desecretizată pe un astfel de subiect, s-ar putea ca cineva peste două luni să ceară o desecretizare şi pentru o chestiune de terorism, de spionaj sau altceva", a spus Pop, întrebat în legătură cu posibilitatea desecretizării unor documente în cazul Hexi Pharma.

El a adăugat că, potrivit legii, judecătorii sau procurorii, precum şi avocaţii cu certificat ORNISS au acces la astfel de documente.

"Dar vreau să fac următoarea precizare, care este cea mai importantă: ce spune legea? Indiferent că documentele pe care le verificăm sau cu care lucrăm noi la comisie sunt secrete, orice judecător şi procuror are acces la ele conform legii. Mai mult, în fiecare barou trebuie să existe avocaţi ORNISS care pot să le verifice. Deci, lucrurile sau procesul pot să continue, nu există nici un impediment dacă există informaţii secrete. Eu cred că acest caracter secret al documentelor nu reprezintă niciun impediment pentru procurori sau judecători", a subliniat Georgian Pop.

Întrebat dacă desecretizarea de către CSAT a acestor documente reprezintă un precedent periculos, Pop a spus: "Totdeauna trebuie privite şi oportunităţile, şi dezavantajele unui astfel de lucru", scrie agerpres.ro.

Comisia parlamentară privind activitatea SRI a declanşat un control suplimentar privind un posibil filaj în cazul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, a anunţat, luni, preşedintele comisiei, Georgian Pop.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-23Parerea ta...

PROȘTII....
23 Mai 2016

Tocmai NEDESECRETIZAREA, ÎI INCRIMIEAZĂ! Încă-o dată și-n-c-o dată - STAT MAFIOT care a întrecut ORICE LIMITĂ!
P.S.
23 Mai 2016

VOTAȚI-I ÎN CONTINUARE! LE E FRICĂ... SE KK PE EI!
CROCODILUL FLAMAND
23 Mai 2016

ASTA CHIAR CA E CULMEA.....ASASINAREA BOLNAVILOR IN SPITALE SI FURTUL BANILOR PUBLICI E AFACERE "SECRETA"......DEJA PUTE DE LA O MIE DE KILOMETRI DISTANTA CA E O GOLANEALA CU PERSONAJE DIN SERVICII.....LA FEL CA SI MICROSOFT-SIVECO......SI CULMEA CA SIVECO IMPREUNA CU HP ERAU IMPLICATI IN ALTE ESCROCHERII CU BANII MINISTERULUI SANATATII....MINISTERUL LUI DOKTORR MENGELE....CU FIRME DIN AUSTRIA.....DE LA AUSCHWITZ NU AVETI BA BAIETI NISTE FIRME?......AM ZIS BINE EU CA AICI TREBUIE UN TRIBUNAL PENAL MILITAR CA LA NUREMBERG...JUDECATI DE URGENTA SI EXECUTATI....EXACT CUM AU FACUT EI CU CEAUSESCU IN 3ZILE...PROBLEMA E CA 25DE ANI ROMANIA A FOST CONDUSA DE ACESTE LIGHIOANE..SI PESTE NOAPTE E FOARTE GREU SA SCAPI DE EI...AU ACUMULAT AVERI IMPRESIONANTE...DIN JAFURI SI PORCARII MAFIOTE CU STATUL...NISTE JIGODII KOMINTERNISTE-NKVD-ISTII DIN F-S-N........CAPITALISTII DE CUMETRIE...DE LA MONACO-CIPRU-VIENA-DUBAI-PANAMA...DACA AI SCAPAT DIN INTMPLARE DE LA CRIMELE DIN 1989,MINERIADE....LASA CA TE EXECUTA CU PORCARIILE LOR MIZERABILE PRIN SPITALE...SAU CU DROGURILE VANDUTE LA TOT FELUL DE CLANURI MAFIOTE CONTROLATE TOT DE EI
CETATEAN
23 Mai 2016

CE DRACU SECRET ? VINDEAU BOMBE ATOMICE ? MIE SCIRBA .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine