2020-04-08 12:53

UPDATE. Un TURIST străin a murit în urma unei AVALANȘE în munții Făgăraș. Alți doi sunt RĂNIȚI

 |  14:02
UPDATE. Un TURIST străin a murit în urma unei AVALANȘE în munții Făgăraș. Alți doi sunt RĂNIȚI

Doi turişti străini au fost răniți vineri după ce au fost surprinşi de o avalanşă care s-a produs în munţii Făgăraş, zona Şerbota. La faţa locului au intervenit echipaje de salvamontişti, dar a fost chemat şi elicopterul SMURD.

UPDATE 15.32. Un turist a decedat şi alţi doi sunt răniţi, în urma avalanşei care a avut loc vineri în zona muchia Şerbotei din munţii Făgăraşului, a anunţat şeful Salvamont Sibiu, Adrian David. Cei trei făceau parte dintr-un grup de 11 turişti străini, care a fost surprins de avalanșă

"Unul dintre turiştii surprinşi de avalanşă a fost găsit decedat. Mai sunt încă doi turişti accidentaţi uşor. Vom reveni cu amănunte pe măsură ce vom avea informaţii. Cel decedat va fi adus la Porumbacu de Sus", a precizat Adrian David.

Salvamont România a anunţat vineri, pe Facebook, că a mai avut loc vineri, încă o avalanşă tot în munţii Făgăraş, în zona Capra.

"O avalanşă produsă în zona muchia Şerbotei din munţii Făgăraşului a surprins un grup de turişti străini, doi dintre aceştia fiind accidentaţi", a declarat  şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Potrivit acestuia, răniţii nu au fost îngropaţi în zăpadă, ci au fost la suprafaţă.

În munţii Făgăraş este risc ridicat de avalanşă, de gradul trei pe o scară de la unu la cinci, spun meteorologii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine