2020-07-04 02:12

DOLIU în lumea academică: A murit un reputat profesor universitar

 |  21:36
DOLIU în lumea academică: A murit un reputat profesor universitar

Este doliu în lumea academică, după moartea profesorului universitar doctor Constantin Buşe! Tristul anunț al trecerii în neființă a profesorului universitar a venit chiar de la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice, care a scris un mesaj pe pagina de Facebook. Renumitul profesor avea 80 de ani.

„Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice exprimă regretul profund la vestea decesului profesorului universitar doctor Constantin Buşe (1939-2019). Doctor Honoris Causa al Universităţii “Ovidius” din Constanţa din 2007, istoricul Constantin Buşe a fost prezent în cadrul Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice, în activităţi de evaluare şi în comisii de doctorat, dar şi prin organizarea unor manifestări ştiinţifice de amploare, dacă ar fi să menţionăm doar Comisia academică de istorie româno-franceză, ale căror lucrări au fost găzduite de către universitatea noastră în anul 2008.

Istoricul Constantin Buşe a câştigat o reputaţie naţională şi internaţională prin studiile şi volumele dedicate relaţiilor internaţionale şi regimurilor politice din Europa, America Latină şi Extremul Orient. Ca recunoaştere a importanţei cercetărilor sale, istoricul Constantin Buşe a fost ales membru al Academiei Europene de Ştiinţe, Arte şi Litere precum şi al Comisiei Europene de Istorie a Relaţiilor Internaţionale”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz