2020-02-26 00:33

DOLIU în lumea presei. A MURIT George Balica, vocea care a anunţat Revoluţia de la Timişoara

 |  12:06
DOLIU în lumea presei. A MURIT George Balica, vocea care a anunţat Revoluţia de la Timişoara

Una dintre vocile emblematice ale postului Radio Timișoara a încetat din viață. Radio Timișoara se desparte de George Balica, omul care pe 22 decembrie 1989 anunța ascultătorii din Banat că întreaga țară și-a redobândit libertatea.

Cariera sa la Radio Timișoara a început în anul 1971 în calitate de colaborator. Treptat, însă, a devenit chiar principala voce de prezentare a programelor postului de radio. A fost inițiatorul mai multor rubrici de mare interes între care "Sfatul medicului", "Întrebați și vă răspundem", "Tinerețe, împliniri, răspunderi" și "Breviar cultural artistic".

Citeşte şi Moarte suspectă a unui jurnalist de investigaţie, care a scris despre militarii ruşi ucişi în Siria. El a căzut de la etajul 5

A fost unul dintre primii redactori care au ajuns la sediul postului de radio în ziua de 22 decembrie 1989, iar vocea sa a fost cea care a anunțat în Timișoara și în tot vestul țării că românii și-au recâștigat libertatea și speranța.

Ulterior, el a demarat prima și cea mai longevivă emisiune interactivă de la Radio Timișoara, "Un răspuns pentru fiecare".

A coordonat secțiile Actualități și Social de la Radio Timișoara, post căruia i-a rămas credincios toată viața.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine