2020-04-05 07:34

DOLIU în medicină: Reputatul chirurg Vasile Cândea s-a STINS din viață

 |  18:11
DOLIU în medicină: Reputatul chirurg Vasile Cândea s-a STINS din viață

Vasile Cândea, cunoscut chirurg și fostul director al Institutului de Boli Cardiovasculare C. C. Iliescu, a murit. Ministerul Sănătății a transmis un mesaj de condoleanțe prin care a făcut, de altfel, tristul anunț.

„Regretăm trecerea în neființă a reputatului general (r) prof.dr.Vasile Cândea, eminent chirurg român, președinte al Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară, președinte de onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România, director al Institutului de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu și Centrului de Boli Cardiovasculare al Armatei, autorul a peste 750 de lucrări științifice, comunicate și publicate în reviste de specialitate din țară și de peste hotare sau la congrese, simpozioane naționale sau internaționale.

Prof.dr. Cândea a fost o personalitate de prim rang în domeniul chirurgiei cardiovasculare,  un profesionist desăvârșit, dascăl pentru mai multe generații și medic iubit de pacienții săi, care a salvat mii de vieți. Lasă în urmă o viață de muncă, rodnică și elevată, însuflețită de vocație și pasiune, dedicată cunoașterii științifice”, transmite Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

„A fost un privilegiu pentru mine să mă număr printre elevii domnului profesor. Transmit condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis Horațiu Moldovan, secetar de stat în Ministerul Sănătății.

Medicul s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani și a fost unul dintre cei mai respectați chirurgi din țara noastră. A fost autorul a peste 750 de lucrări științifice publicate în reviste de specialitate din întreaga lume.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine