2020-06-05 09:54

DOLIU în România! A MURIT un simbol al țării, decorată de Iohannis

 |  20:12
DOLIU în România! A MURIT un simbol al țării, decorată de Iohannis

Duminică 30 iunie s-a stins din viaţă Elena Arnăuţoiu (100 de ani), un simbol al luptei anticomuniste, sora fraţilor Toma şi Petre Arnăuţoiu, cei care au condus cea mai lungă şi puternică rezistenţă anticomunistă din Europa, între 1949 şi 1958.

Născută pe 12 aprilie 1919 la Nucşoara, Elena Ion Arnăuţoiu locuia de câteva decenii la Câmpulung Muscel. A petrecut aproape şapte ani de închisoare în teribilele penitenciare comuniste, şi-a pierdut patru fraţi şi părinţii (mama sa a murit după 10 ani de închisoare.

O eroină care a trecut prin multe drame familiale dureroase, însă care nu s-a lăsat doborâtă vreodată. În luna noiembrie 2018, cu câteva zile înainte de a acorda ultimul interviu pentru Adevărul, Elena Ion Arnăuţoiu mai trecuse printr-o dramă: băiatul său s-a stins din viaţă. Pe parcursul interviului pe care l-am realizat atunci, doamna Arnăuţoiu s-a oprit de câteva ori din dialog pentru că o podideau lacrimile şi amintirile. „Mă doare foarte rău de ce a ajuns acum România", spunea Elena Arnăuţoiu la finalul acelui interviu.

În august 2016, Elena Ion Arnăuţoiu a fost decorată de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios" în grad de Cavaler pentru curajul de a lupta împotriva regimului comunist, scrie adevarul.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-01

In legatura cu acest articol...

CRIMĂ cumplită la Suceva: Un tânăr a fost UCIS cu un cuțit din cauza unei BRICHETE

Dăncilă a intrat în era Abramburicăi

Teodorovici o CONTRAZICE pe Viorica Dăncilă: ”PSD trebuie să aibă candidat propriu”

Se anunță noi PROTESTE în SĂNĂTATE. Care sunt nemulțumirile

SCANDAL în justiție: Dosarul VIOLENȚELOR din 10 august ajunge la DIICOT. Sunt fapte care țin de SECURITATEA națională
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine