2020-04-08 09:29

Doliu în cazărmile militare. Toate unităţile MApN au comemorat memoria victimelor de la Tuzla

 |  18:55
Doliu în cazărmile militare. Toate unităţile MApN au comemorat memoria victimelor de la Tuzla

Ceremoniimilitare şi religioase, în semn de respect şi de preţuire pentru militariidecedaţi în catastrofa aviatică de la Tuzla, au avut loc, ieri-dimineaţă, întoate unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii. La ceremonia decomemorare organizată la sediul Ministerului Apărării Naţionale au participatministrul Gabriel Oprea, secretarul de stat Viorel Oancea, şeful Statului MajorGeneral, amiralul Gheorghe Marin, personalul militar şi civil din structurilecentrale ale instituţiei, informează MApN.

Dupăintonarea Imnului naţional al României, s-a dat citire ordinului ministruluiApărării Naţionale privind desfăşurarea unor activităţi în memoria personaluluimilitar căzut la datorie în misiuni în străinătate, în teatrele de operaţii, înacţiuni de luptă sau în atentate teroriste, precum şi în misiuni desfăşurate peteritoriul naţional.

Încadrul ceremoniei s-a păstrat un moment de reculegere în memoria celordoisprezece camarazi care şi-au pierdut viaţa în catastrofa aeriană de la Tuzlaşi s-a oficiat serviciul religios.

Totieri, în toate capelele de unitate şi în bisericile militare sau de garnizoanăs-au desfăşurat slujbe de pomenire a celor 12 militari din Forţele Aeriene şiForţele Navale, care şi-au pierdut viaţa pe aerodromul din Tuzla.

MinisterulApărării a anunţat că în urma accidentului de la aerodromul din Tuzla şi-aupierdut viaţa patru militari din cadrul Forţelor Aeriene şi opt din cadrulForţelor Navale.

Aceştiasunt: comandorul Nicolae Jianu (comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru ForţeleAeriene "Aurel Vlaicu" din Boboc), care avea 49 de ani, era căsătoritşi avea doi copii, locotenent-comandor Cătălin Vicenţiu Antoche (34 de ani),care era căsătorit şi avea un copil, locotenent Lavinia Guiţă (26 de ani), necăsătorită.

Înaccidentul aviatic şi-au pierdut viaţa şi maistrul militar clasa I RăzvanRângheţ, care avea 43 de ani, era căsătorit şi avea doi copii, locotenent LiviuAntim, care avea 27 de ani şi era necăsătorit, maistrul militar clasa a II-aFlorin Claudiu Cişmaşu, care avea 34 de ani, era căsătorit şi avea doi copii.

Deasemenea, în accident au murit şi maistrul militar clasa a II-a Cătălin Rădoi,care avea 36 de ani, era căsătorit şi avea un copil, maistrul militar clasa aIII-a Băduţ Papuc, care avea 29 de ani şi era necăsătorit, fruntaşul ConstantinVlăduţ Sărman, care avea 26 de ani şi era necăsătorit, fruntaşul Marius CătălinChioveanu, care avea 22 de ani şi era necăsătorit, fruntaşul Cosmin Furtună, învârstă de 28 de ani, necăsătorit, şi soldatul Cosmin Florescu, în vârstă de 25de ani, necăsătorit.

Militariimorţi vor fi înmormântaţi astăzi şi mâine

Funeraliilemilitarilor morţi în catastrofa aviatică de la Tuzla vor avea loc astăzi, laConstanţa, Mangalia, Brăila, Cuza Vodă (Călăraşi), Băleşti (Vaslui), Focşani,Vlădeni (Braşov), Buzău, şi vineri la Bucureşti, unde va fi înmormântatcomandorul Nicolae Jianu.

ConformMApN, la ora 11.30, la Catedrala Episcopală şi Cimitirul Central din Constanţavor avea loc funeraliile locotenentului Liviu Antim, ale maistrului militarclasa a II-a Cătălin Rădoi şi fruntaşului Cosmin Furtună, iar la ora 12.00, laCapela militară şi Cimitirul "Sfânta Maria" din Mangalia, vor avealoc funeraliile maistrului militar clasa a II-a Florin Claudiu Cişmaşu şi ale soldatuluiCosmin Florescu.

Funeraliilemaistrului militar clasa a III-a Băduţ Papuc vor avea loc, astăzi, la ora10.00, la sediul Serviciului Fluvial şi Cimitirul "SfântulConstantin" din Brăila.

Totazi, la ora 11.00, vor avea loc funeraliile fruntaşului Marius CătălinChioveanu, la biserica şi cimitirul din Cuza Vodă, judeţul Călăraşi, şi alefruntaşului Constantin Vlăduţ Sărman, la biserica şi cimitirul din Băleşti,judeţul Vaslui.

Laora 11.30, la Biserica "Sfinţii Îngeri" şi Cimitirul "SfinţiiÎmpăraţi Constantin şi Elena" din Buzău vor avea loc funeraliilemaistrului militar clasa I Răzvan Rângheţ.

LaFocşani, astăzi, la ora 12.00, vor avea loc funeraliile locotenent-comandoruluiCătălin Vicenţiu Antoche, la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" şiCimitirul Sudic.

Funeraliilelocotenentului Lavinia Guiţă vor avea loc, azi, la ora 14.00, la Biserica şicimitirul din Vlădeni, judeţul Braşov.

Mâine,în Bucureşti, la ora 12.00, comandorul Nicolae Jianu va fi înmormântat laCimitirul Militar Ghencea.

Focul a cuprinsimediat partea din dreapta a avionului

Potrivitunor informaţii de ultimă oră, furnizate de anchetatorii care instrumenteazădosarul accidentului aviatic de la Tuzla, persoanele care se aflau pe parteadreaptă a aparatului de zbor nu au avut nici o şansă să supravieţuiască.Astfel, flăcările au izbucnit în urma fisurării violente a celor patrurezervoare ale avionului, dispuse în aripile aparatului de zbor, astfel încâtcherosenul, la contactul cu aerul, s-a aprins violent pe partea dreapta aaparatului. În acest sens se explică şi de ce unul dintre piloţi a reuşit săsupravieţuiască, după ce a sărit prin geamul din faţă, în timp ce al doileapilot, care se afla pe partea dreaptă, a fost incendiată în totalitate. Asta,chiar dacă a reuşit, cu flăcările cuprinzându-i corpul, să iasă din avion.Cadavrul Laviniei Guiţă a fost găsit la o distanţă de 1,5 metri, în faţaavionului, în poziţie chircită.

Deasemenea, celelalte două persoane care au reuşit să iasă din aparatul de zbor,respectiv Marian Nazare şi Liviu Antim, au ieşit pe uşa din stânga, deci pepartea opusă focarului iminent. Aşa se explică faptul că toate celelaltepersoane aflate în interiorul avionului au fost azvârlite, în urma impactului,pe partea din dreapta a avionului, direct în flăcări. Potrivit expertizelor,anchetatorii au stabilit că flăcările au cuprins corpul inrern al avionului încâteva secunde.

Anchetatoriiau ridicat de la baza din Tuzla mai multe documente, printre care şi fişatehnică a avionului Antonov 2. Potrivit acestor documente, aparatul de zboravea efectuată inspecţia tehnică periodică la zi, nefiind identificate problemetehnice anterior efectuării misiunii din data de 5 iulie 2010. Cercetarea la faţalocului a durat 14 ore, potrivit unor surse judiciare din cadrul Parchetului depe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind desfăşurate în douăreprize. Prima a început chiar luni seară, de la ora 19.00, şi a durat până laora 2.00 în dimineaţa zilei de marţi. Apoi marţi au fost reluate cercetările începândcu ora 8.00 şi s-au finalizat la ora 16.00. Necropsierea cadavrelor a durat, deasemenea, şase ore, de la ora 12.00 până la ora 20.00.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-01-20

Mai multe imagini:
Doliu în cazărmile militare. Toate unităţile MApN au comemorat memoria victimelor de la Tuzla
zoom
Doliu în cazărmile militare. Toate unităţile MApN au comemorat memoria victimelor de la Tuzla
zoom
Parerea ta...

CTICU
08 Iul 2010

Domnilor care au scris titlul: exista si cazarmi civile?????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine