2019-08-20 04:18

Dosar penal pentru o profesoară bolnavă de TBC

 |  12:25
Dosar penal pentru o profesoară bolnavă de TBC

O profesoară din judeţul Prahova, detaşată la Liceul "George Moroianu" din Săcele, a fost diagnosticată cu TBC la sfârşitul lunii decembrie 2016, în prezent fiind internată la un spital din Prahova. După întoarcerea din vacanţa de iarnă, testul pentru 60 de elevi a ieşit pozitiv. Poliţia municipiului Săcele a deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Elevii cât şi cadrele didactice de la Liceul “George Moroianu” au fost testaţi pentru a se vedea dacă au contactat microbul respectiv. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, Claudia Bularca, a fost diagnosticată cu TBC la sfârşitul lunii decembrie 2016, în prezent fiind internată la un spital din Prahova.

Pentru 60 de elevi testul a ieşit pozitiv. "Sunt infectaţi, dar nu manifestă boala. Vor face teste suplimentare cu medici pneumologi pediatri, iar dacă în urma acestor teste se va depista ceva vor intra pe chimioprofilaxie şi pe tratamente adecvate acestei boli", a spus reprezentanta DSP Braşov.

Poliţia municipiului Săcele a deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, pentru a stabili dacă profesoara ştia că are respectiva boală sau a ascuns-o, au menţionat, joi, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov. "În prezent, colegii de la Poliţia municipiului Săcele s-au autosesizat în acest caz, fiind întocmit un dosar penal conform art. 352 Codul Penal care prevede zădărnicirea combaterii bolilor. S-a început urmărirea penală în rem, sub coordonarea unui procuror şi vor verifica toate ipotezele. Dosarul a rămas în supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, urmând a fi pronunţată o soluţie în acest caz", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Gabriela Dinu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-19Parerea ta...

ANONIM
21 Ian 2017

Chiar credeti ca a ascuns boala?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray